NOVA UPRAVA SD CROATIA

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ SD Croatia Berlin, društvo koje je prije 23 godine registrirano pod ovim imenom, održala je godišnju, izvještajnu i izbornu skupštinu. Skupštinu je pred nevelikim  …ali za regularan izborni postupak ipak dovoljnim …brojem članova, vodio predsjednik Franjo Husajina. U uvodnom dijelu,  Husajina, koji je na čelu SD Croatije proveo dva mandata, podnio je najprije izvješće o godišnjem radu i rezultatima kluba. SD Croatia ima 11 ekipa, od seniora pa sve do svih kategorija juniora. To popunjavanje ekipa djecom i mladima, složili su se svi  u toj ocjeni, najveći je uspjeh ovog kluba. Imat će to pozitivne posljedice i za dugu budućnost kluba. Predsjednik Husajina je pohvalio i zahvalio se na radu svim članovima uprave te svim trenerima i voditeljima odjeljenja. Pored uspjeha u radu s juniorima na čemu treba i dalje raditi, Husajina je posebno istaknuo uspjeh futsal ekipe SD Croatije koja je ime ovog kluba pronijela kako širom tako i van granica Njemačke. O tome svjedoči pet puta osvojena titula prvaka Berlina, dvostruka titula prvaka Njemačke, osvojen Cup 2010 te sudjelovanje na natjecanjima UEFE na Cipru i u Škotskoj. Pred njima je skoro ovogodišnje …25. veljače u Magdeburgu …natjecanje za prvaka sjeveroistočne Njemačke i   novi netjecateljski izazovi i pred svim drugim ekipama, trenerima i članovima ovog kluba.  SD Croatia je ove godine domaćin turnira TOP 12 gdje se uz ostalih 11 ekipa natječe …a ima i osiguran direktan plasman ….za sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Beču.
Po izvješću o radu i razgovorima na tu temu, razriješen je dužnosti dosadašnji upravni odbor te nakon predlaganja i glasanja izabrano novo vodstvo za naredne dvije godine. Za predsjednika SD Croatia izabran je Josip Begić, dopredsjednici su Slobodan Ćesić i Igor Čaktaš, rizničarka je Erika Noetzel, tajnik Robert Zeljko, članovi uprave Dragan Blažević i Mario Mokrović te kontrolori riznice Mario Jurički i Ivan Pelivan.
Po izboru novog vodstva, skupština je …kao znak priznanja za izniman rad i angažman u posljednje četiri godine …izglasala  odluku o proglašenju dotadašnjeg predsjednika Franje Husajina,  počasnim predsjednikom SD Croatije Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivan
Dorotic Ivan
12 years ago

i tri puta prvaci sjeverno istocne Njemacke….
Ivo