POČELE NOMINACIJE ZA VEČERNJAKOVU DOMOVNICU

Čitatelji Večernjeg lista, klubovi, udruge, zajednice ili slična hrvatska udruženja izvan domovine, mogu od danas do 27. siječnja slati nominacije za 12. Izbor najpopularnijih iseljenika u kategorijama: sport, glazba, gluma i spektakl

.
vecernji_domovnicaObjavom kupona za nominacije kandidata u današnjem Večernjem listu, započeo je 12. po redu godišnji izbor za Večernjakovu domovnicu. Finalna večer Večernjakova izbora održat će se u subotu, 24. ožujka 2018. godine, u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni.

Kupon s kategorijama za nominacije izlazit će puna tri tjedna, sve do 27. siječnja.  Do tada treba na originalnim kuponima iz Večernjeg lista poslati imena kandidata za ovogodišnje nagrade. Kao i ranijih godina, nominacije mogu slati čitatelji Večernjeg lista, klubovi, udruge, zajednice ili slična hrvatska udruženja izvan domovine. Sve poslane nominacije, jednako kao i kasnije poslani glasački kuponi, potencijalni su dobitnici vrijednih nagrada o čemu će se saznati pri kraju završne večeri u Bad Homburgu.

I u ovogodišnjem izboru mogu se nominirati najpopularniji hrvatski iseljenici u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla. Biraju se najpopularniji profesionalni sportaš i sportašica, najuspješnija hrvatska amaterska sportska momčad, najpopularniji glazbenik, glazbenica, pjevač, pjevačica, glumac, glumica, najznačajniji događaj godine te najuspješnija hrvatska udruga i pojedinac godine.

Svaka poslana kandidatura treba nositi osnovne podatke o predlagatelju (ime i prezime pojedinca ili naziv kluba ili ustanove koja nominira, broj telefona ili mail adresu pošiljatelja) te najosnovnije podatke o onomu koga se nominira. Dodatno se može poslati i kratki tekst obrazloženja nominacije sa navođenjem ostvarenog uspjeha ili rezultata nominiranog.

Nakon isteka roka za nominiranje, stručni žiri Večernjeg lista će po kategorijama odabrati najuspješnije koji konkuriraju za ovogodišnju Domovnicu. Svi izabrani kandidati bit će predstavljeni u prvom krugu izbora na stranicama inozemnog izdanja Večernjeg lista. Čitatelji će moći glasati samo na originalnim kuponima iz Večernjeg lista.

U završnici izbora još jednom će biti objavljena imena finalista.  U završni krug glasovanja ući će kandidati s najvećim brojem glasova čitatelja Večernjeg lista.

Zbog ograničenog broja mjesta na finalnu večer izbora se može doći jedino s pozivnicom. A finalna večer je u subotu, 24.03.2018. u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni. Do tada, u tijeku je trotjedno nominiranje kandidata a potom predstoji i glasovanje.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
6 years ago

@Zašto se nebi moglo nominirati sve aktivne gore navedene,osim putem papirnatog orginalnog kupona. I preko internetske elektronske pošte putem,meila@ Inače je sve to vrlo komplicirano,pogotovo sve za one, koji Večernjak nemogu kupiti u kiosku,jednostavno jer nije dostupan po svim kioscima u prodaji,drugi ga čitaju preko interneta. I tako će.Kupon s kategorijama za nominacije izlazit će puna tri tjedna, sve do 27. siječnja. Do tada treba na originalnim kuponima iz Večernjeg lista poslati imena kandidata za ovogodišnje nagrade.I tako je naš Večernjak uvjek dostupan,jednim te istim ljudima.. Uvjek jedni te isti čitatelji,i skorom uvjek jedni te isti biti će nominovani.Vjerojatno jer… Read more »