KOMENTAR TJEDNA

Komentar uz tekst “Što piše u Pariškoj izjavi”

Ivica Košak/ 19.01.2018./ Što nam to treba?
Samo muhe leta na svako govno, a HRVATI kao da čekaju uvijek neki novi memorandum ne bi li sami sebi utjerali nešto straha u kosti.
Kome je “Pariški memorandum” namijenjen?

Nije baš tako davno da je Jovan Dučić skresao Hrvatima u lice kako su najhrabrija nacija na svijetu. Ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne srame!

Da, istina je: Trump, Orban und Erdogan bilježe uspjeh! O metodi se ne želi razgovarati, ali zato stiže reakcionarna pseudo kršćanska poruka ( i ne prvi put u povijesti) dijeli unaprijed oprost zloj namjeri. Zloj namjeri stvaranja podjele!

I zato je više nego licemjerno, ili banalno glupo citiranje evanđelja „Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“ jer tako ne stoji u originalu židovske poruke kakvu je Jošua, samozvani rabi iz Nazareta mogaše zboriti. Zapovijed ljubavi ( u originalu) glasi: „Ljubi bližnjega svoga jer on je kao ti“! Hallo, KAO TI, ILI KAO JA ili ON.

Pa kad se već želi kršćanski svijet, onda molim, barem malo korektnosti. Ostalo je, za nas kako paše, pardon jaše Kro-Kler-Klan! Ili kako (to ni-) smo to čuli u hrv. Saboru: DI SU PARE?

Puno je toga i u Europi čega se normalni čovjek, ne mora biti ni obrazovan, treba sramiti. „Pariška izjava“ će smanjiti slobodnu površinu na stupu europskoga srama! A hrvatska glupetala dobiti novi poriv sladostrasnog sijanja podjele i mržnje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments