UMORSTVO U CRKVENOM UREDU

U berlinskoj općini Charlottenburg je u crkvenom uredu usmrćen svećenik, voditelj Francuske katoličke  misije, dr  Alain Florent Gandoulou

Berlin/ U četvrtak (22.02.) uvečer je, pod još uvijek javnosti nepoznatim i nerazjašnjenim okolnostima, ubijen svećenik, voditelj Francuske katoličke misije Berlin, 54- godišnji dr. Alain Florent Gandoulou. 

Prema policijskim izvješćima, koja prenose njemački mediji, svećenik je, nakon glasne svađe koja se čula iz crkvenog ureda,  pronađen mrtav. U petak je, kao osumnjičenik, uhićena jedna muška osoba, do sada, javnosti nepoznata identiteta.

U nedjelju, 25. veljače u 11 sati, u Francuskoj katoličkoj misiji, crkvi St Thomas, Schiller Str.101, Berlin-Charlottenburg, bit će održana misa za pokojnika koju će predvoditi pater Manfred Kollig.

Dr. Alain Florent Gandoluou je, prema informacijama Berlinske biskupije, preminuo u 54. godini života i u 17. godini svoje svećeničke službe.

Rođen je 11. kolovoza u Brazzaville (Kongo) i za svećenika je zaređen 10. užujka 1991. godine. Nakon ređenja je bio kapelan u raznim zajednicama u Brazzaville. 

Od 1991. do 1996. je studirao i promovirao u oblasti kršćanske socijalne nauke u Bonnu. Od 1996. do 2005. djeluje istovremeno u Francuskoj katoličkoj zajednici u Bonnu, Bad Godesberg i u njemačkoj zajednici st. Josef u Bonn-Beuel. Od  2005. do 2009. godine je bio svećenik u  Parizu.

Od 2009. godine je voditelj Francuske katoličke misije u Berlinu a od 2011. dodatno je i duhovnik u župi Srca Isusova, Berlin-Charlottenburg.

U povodu ovog tragičnog događaja, izjavu nam je dala Anica Krstanović, predsjednica Župnog vijeća Hrvatske katoličke misije Berlin i predsjednica Vijeća stranih misija Nadbiskupije Berlin, koja je preminulog svećenika, kroz rad i suradnju u Misiji, Vijeću i Biskupiji,  i osobno poznavala.

 Nisam mogla vjerovati kad sam danas saznala da je voditelj Francuske katoličke misije odnosno Katoličke misije francuskog jezika Berlin, Pfarrer dr. Alain-Florent Gandoulou, umro, odnosno ubijen u župnim prostorijama u Charlottenburgu. 

Šokirana sam, da je u Berlinu ubijen svećenik.

Pfr. Alain bio je rodom  iz Afrike (Kongo), u svojoj misiji je bio zadužen za otprilike 13 nacija sa svih kontinenata, kojima je zajednički jezik francuski.

“Père Alain” smo Suzana Smolković (članica Župnog vijeća i voditeljica Zbora mladih HKM Berlin, op.ur.)  i ja upoznale kroz rad sa stranim misijama u Berlinskoj biskupiji prije otprilike četiri godine. Od početka se skupa s nama zalagao u Biskupiji za strane misije, jako aktivno je sudjelovao u radnoj skupini stranih misija, te kasnije i u Vijeću stranih misija Nadbiskupije Berlin.

Bio je jako pozitivna osoba s posebnim izražajem lica – pun blagosti i ljubavi prema svakom čovjeku, duhovnik s velikim srcem, neumoran radnik u svim pogledima, hrabar i odgovoran u svemu. Ostat će nam zauvijek u sjećanju kao posebna osoba.

Za nas sve strane misije, Nadbiskupiju i pogotovo Francusku misiju, njegova smrt je veliki gubitak.

I još uvijek, nezamislivo da je istina.

Pfr. Alain, počivao u miru Božjem!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments