NOVIM ŠTANDOM PRED NOVU SEZONU

tekst i foto: Sonja Breljak... foto album
038Berlin/ ITB-Internationalna turistička burza, najveći svjetski sajam turističke branše, otvorio je svoja vrata i izložio turističku ponude oko 180 zemalja širom svijeta. Konkurencija je velika, ponude bogate, zanimljive i raznolike, za savačiji ukus.

I Hrvatska je, već dugi niz godina, zapažen sudionik ovog berlinskog sajma.  Ove godine u dvorani 1.2 u kojoj su i Italija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Malta…

Hrvatska turistička zajednica premijerno je na ovogodišnjem sajmu nastupila  s novim dizajnom štanda koji će se koristiti do 2022. godine.

Riječ je o radu „Povezivanje, raznolikost i otvorenost“, tima Grupa + Arhikultura (Tihana Taraba, Filip Despot, Tvrtko Topić).

113I uistinu, za našeg posjeta sajmu, na štandu je vladala velika gužva i zainteresiranost posjetitelja. Štand je otvoren te privlači lijepim i velikim fotografijama hrvatskog mora i obale, ravnice i planine. Uz sve to, žamor turističkog susreta na hrvatskom štandu nadvladan je glazbom i pjesmom klape Faria s Hvara čijoj pjesmi je malo tko mogao odoljeti te su brojni stajali, slušali, fotografirali.

Na sajmu su prisutni ministar turizma Gari Cappelli te direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji će se tijekom sajma u Berlinu susresti s brojnim važnim partnerima s njemačkog tržišta.

Naš sugovornik na sajmu  je Romeo Draghicchio, direktor Hrvatske turističke zajednice, predstavništva u Frankfurtu.

092Pod krovom Hrvatske turističke zajednice, na štandu od 240 kvadrata, ove su godine 22 izlagača a oko štanda HTZ-e  još je petnaestak samostalnih izlagača. Mi smo vrlo zadovljni novim dizajnom.  Svima se svidio, posjetitelji i partneri su pozitivno iznenađeni, dolazili su se ovdje na našem štandu slikati i ljudi s drugih kontinenata. Dizajn i izbor štanda je uspjeh. I financijski je u okvirima plana, naravno treba se naći neka mjera između efikasnosti i koštanja. 

Od ovog sajma očekujemo, naravno,  da se pronađe još više poslovnih partnera. Već u prvom danu je sve pozitivno, na štandu je danas cijeli dan gužva, nadamo se da će i u subotu i nedjelju doći dosta posjetitlja na ITB a pogotovo na hrvatski štand. 

U Hrvatskoj turistička sezona svake godine počinje ranije a idemo ka tome da imamo sezonu koja traje cijelu godinu. Naravno, ne možemo očekivati da to bude u istom intenzitetu u sva godišnja doba ali idemo u smijeru što  ranijih dolazaka i što kasnijih odlazaka, rekao je Romeo Draghicchio te potvrdio ministrove riječi iz izjave medijima, kako se u turističkoj sezoni 2018. na razini Hrvatske očekuje povećanje i do 7 posto.

123– Sa ITB u Berlinu, sezona sajmova završava, ostaje još nastup u Frankfurtu, to je poslovni sjam koji nije otvoren za publiku. Apsolutno smo jako zadovoljni cjelovitim dosadašnjim predstavljanjem. Izlagači su isto zadovoljni, vlada za Hrvatsku veliki interes, što je sve skupa dokaz da možemo očekivati dobru turističku sezonu i nakon ove rekordne 2017.  koja je s njemačkog tržišta bila bolja nego ikada.

Danas smo imali susret s Njemačkom udrugom turističke privrede. Bili su tu predstavnici različitih turoperatora, aviokompanija, tako da je široka paleta subjekata koji nam mogu pomoći da Hrvatsku jooš dalje populariziramo na njemačkom tržištu i šire. Pored toga, ministar ima dodatne politčke sastanke s odborom za turizam Njemačkog bundestaga i time je to jedna dobra, zaokružena priča na ovom sajmu, zaključio je Romeo Draghicchio,

Hrvatska je na ITB u dvorani 1.2. Sajema je otvoren do 11.ožujka. Cijena ulaznice je 15 eura, s popustom (učenici, studenti, umirovljenici) je 8 eura.

Adresa sajma: Messedamm 22, 14055 Berlin (S Bahn, U-Bahn).

010

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments