DAN ŽENA SLAVILI POEZIJOM, GLAZBOM I PLESOM

tekst i foto: Sonja Breljak... foto album

046Berlin/ U Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin je zabavom, poezijom, glazbom i plesom,  svečano i veselo obilježen Međunarodni dan žena.

Uz tradicionalno Martinje, ovo je zabava koja u Hrvatskoj zajednici okupi najviše posjetitelja.

Hrvatska zajednica je svim ženama, kojima je omogućila i slobodan ulaz, dijelila po crvenu ružu.

Riječ dvije o ovom prazniku koji simbolizira nastojanje i borbu brojnih generacija žena za ravnopravnost i osnovna ljudska prava, izrekla je potpisnica ovih redaka.

011Goste je potom pozdravila i predsjednica Zajednice Mira Kiš.

Uz stihove pjesme “Jer i ja sam vi” predstavljena je gošća večeri, romanopisac i pjesnikinja s otoka Visa, Anela Borčić.

Anela je prethodnih dana boravila u Berlinu na poziv izdavačke kuće “Schruf-Stipetić” koja je tiskala njen roman na njemačkom jeziku naslova “Garbin, Wind der blauen Schatten”.

013Nakon uvodnih stihova publici se obratila i Anela Borčić.

Govorila je toplo i prisno uspoređujući i nalazeći zajedničke crte između njena života i rada na otoku i nastojanja očuvanja otočke baštine sa životom Hrvata u iseljeništvu koji kao na jednom velikom, živom otoku stranih riječi i kulture,  nastoje očuvati svoj identitet.

Anela Borčić se potom predstavila s dvije pjesme u prozi i stihu.

004Večeri je nazočila i Dagmar Schruf, izdavačica romana “Garbin, Wind der blauen Schatten” čije izdavanje je financijski podupiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Večer je nazočila i Ines Moussavi, instruktorica plesa i vlasnica plesnog studija “La Berlinesa” u kojemu je također promoviran roman Anele Borčić i koja često boravi na Visu koji joj je poput drugom doma.

Nakon uvodnog, kulturnog dijela, zasvirala je glazba (Dražen i Tomi) te je publika ispunila plesni podij i zabavljala se do duboko u noć.

046

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments