KRAJNJI CILJ JE OSTVAREN

Očekuje se današnje proglašenje najboljih na likovnom natječaju naslova “Zeleno i plavo putovanje”
 .
tekst i foto: Ante Karačić
IMG_3787Iserlohn/ Do sada smo za proteklih 18 godina imali preko 5000 sudionika, preko 300 nastavnika iz preko 200 škola i udruga iz 20 zemalja.Za ovogodišnji natječaj ZELENO I PLAVO PUTOVANJE, pristiglo je preko 500 crteža od 1oo nastavnika iz 70 škola i udruga iz sedam zemalja i to: Makedonija, Rumunska, Srbija-Vojvodina, Hrvatska, BiH, Mađarska i Njemačka.

Dvije nove zemlje su Makedonija i Rumunjska. Ponovo odličan odaziv Hrvatskih nastava po Njemačkoj,  gotovo 20 nastavnika je uzelo učešće u natjecaju: HN Berlin- tri nastavnika, HN Hessen -sedam nastavnika, HN Bavarska -pet nastavnika, LR.CROART ISERLOHN iz NRW -jedan nastavnik.

IMG_3789U petak 23.03 2018 u 11 sati  bit će postavljena izložba u gradskoj galeriji Iserlohn. Žiriju će trebati nekoliko sati da odabere najbolje. Kao i uvijek,  bit će prisutni njemački mediji koji ovaj projekat prate već više godina. Bit ce prisutni i predstavnici grada, oni koje zanima kultura i posebno, projekti s djecom.

Za nas se samo po sebi otvara pitanje: -Što dalje? Je li ovo kraj ili novi početak? Nismo se umorili ali smo se strašno obogatili kontaktom s toliko djece i nastavnika iz čitavoga svijeta.

Već sada vlada veliki interes za izložbu. Poslije Iserlohna izložba seli u Dortmund gdje će ju  organizirati Matica hrvatska za Ruhrgebiet u okviru fešte Večer hrvatske glazbe u Dortmundu.
Onda izložba seli za Hrvatsku. Prvi tjedan svibnja će stotinjak radova biti izloženo u muzeju grada Iloka povodom proslave dvadeset godina mirne reintegracije Podunavlja. Poslije Iloka radovi idu za Osijek gdje će drugi tjedan svibnja biti izloženi u OŠ. T. Ujević Osijek.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments