PJESMA JE POEZIJA

Ivana Marija Vidović – veliki uspjesi na Siciliji

01.Ivana Marija Vidovic poslije dva koncerta u Teatru Garibaldi_24032018_Photo by Giuliana Torre (1)U divnom kazalištu Garibaldi (dat. 1848.) u Mazari del Vallo na samom jugu Sicilije, nedaleko veličanstvenog Palerma nastupila je dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u svojstvu solistice tumačeći djela F.Chopina, u komornom izdanju uz sjajnog klarinetistu iz Palerma, Giovanni Mattalianija izvodeći djela Debussyija za skladateljevu 100. godišnjicu smrti (Pariz, 25. ožujak – 1918.) te odlične violinistu Davida Rizzuta i kontrabastistu Massima Pattija.

Ansambl pod imenom Liberation Creative Ensemble doživio je ovacije i velik uspjeh u dva koncerta onom popodnevnom i večernjem prethodne subote 24. ožujka. Za kraj koncerta priredili su iznenađenje. U skladbama Astora Piazzolle tango su zaplesali odlični plesači iz Nizozemske Marijke Brekelmans i Ronald Drenten.

06.Teatro Garibaldi_Ivana Marija Vidovic s ansamblom Liberation Creative Ensemble_FotoGiulianaTorreFB (1)Koncert nazvan Pjesma je poezija (“La canzone è poesia”) u rasprodanom teatru Garibaldi u oba performansa dobio je same riječi pohvale:„Veliki uspjeh dvaju koncerata onog popodnevnog u 18h i onog večernjeg u 21h u 40. koncertnoj sezoni našeg kazališta dugo će nas pratiti u nadi za skorom reprizom.

Uz eklektičkog klarinetistu iz Palerma Giovannija Mattaliana, publika je prvi put slušala sjajnog violinistu Davida Rizzuta, te kontrabasistu Massima Pattija koji je za kraj koncerta napravio i odlične aranžmane triju poznatih Talijanskih kancona za ovaj ansambl.

Kao posebna gošća obaju koncerata prisutne je oduševila sviranjem i recitacijom nekih svojih stihova na talijanskom elegantna umjetnica iz Dubrovnika Ivana Marija Vidović, velika pijanistica i pjesnikinja“.

Source: Amici della Musica Mazara – Sicilia
Foto: Giuliana Torre

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dina Boskovic Runjic
6 years ago

Prekrasno! Čestitam divnoj umjetnici!
Congratulations! <3