SIJEČANJSKA ŠKOLA FOLKLORA

U susret siječanjskoj Zimskoj školi hrvatskoga folklora u Koprivnici

U Koprivnici će ovih dana više od stotinu plesača, pjevača i svirača iz dijaspore i domovine pohađati zimsku Školu hrvatskoga folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Predavači su istaknuti folkloristi i koreografi na čelu s etnologom Andrijom Ivančanom, umjetničkim ravnateljem Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“.

piše: Marija Matković
Mladi folklorasi - kanadaZ
imska sesija Škole hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika započinje u Koprivnici u srijedu, 3. siječnja, a koju će pohađati više od stotinu plesača, pjevača i svirača tradicijskih glazbala iz zemlje i inozemstva. U intenzivnom cjelodnevnom gotovo dvotjednom programu tako će ljubitelji tradicijske kulture iz domovine i dijaspore vježbati hrvatske narodne plesove i slušati etnološka i etnomuzikološka predavanja u hotelu „Podravina“ do 12. siječnja 2018.…

više

BOŽIĆNI KONCERT “CAMPANERA”

tekst: Stjepan Poljaković
unnamedĐakovo/ Koncert koji najavljujemo priređuje se povodom deset godina postojanja orkestra “Campanera”.​ Ovaj Božićni koncert je u četvrtak, 28. prosinca u 19 sati u Katedrali svetog Petra u Đakovu.Gosti koncerta su: Katedralni zbor Đakovo i ŽPS KUD-a “Tomislav” Doni Andrijevci. Kao solisti  će nastupiti: Matija Borščak iz Varaždina, Ana Marija Gajger i Zdenka Pernar iz Đakova.”Campanera” nije samo orkestar, to je u stvari projekt, plod vizije i stvaralaštva glazbalara Marinka Žeravice iz Đakova.

Naime, sve tambure na kojima će se koncert odsvirati dolaze iz njegove radionice i po njegovom svjedočanstvu koje prenosim, cijeli koncert se priređuje na slavu i hvalu Bogu i njegovom prvorođencu čiji rođendan ovih dana slavimo.

više

IZNENADNI SUSRET

BOŽIĆNA PRIČA Iz naše arhive/Objavljeno 21.12.2012.

 

piše: Ivek Milčec
Dogodi se, da prijatelje iz djetinjstva, škole ili faksa izgubimo iz vida pa čak iz sjećanja jer nas životni putevi često odvedu negdje daleko, u nepoznate krajeve ili bespuća o kojima smo samo čitali ili gledali u dokumentarcima na telki. Zbog svih ovih, često objektivnih, okolnosti veselimo se susretima s osobama koje nismo godinama, a neke i …

više

LJUBLJENI BOŽIĆ

Katica Kiš
Zastani načas brate dragi
zaustavi trku svakodnevnu
i osluhni želje duše svoje
što za nebom žudi.
Otari suzu tuge i očaja
zaboravi na čas brige života ovog
što prolazi brzo kao sjena.
Ne lutaj više bespućima
gladan sreće, istine i pravde,…

više