KA USKRSNUĆU

tekst i foto: Sonja Breljak
IMG_1853Berlin
/ Pred brojnim vjernicima u obje crkve: Svetog Sebastiana na Weddingu i Svetog Bonifacija na Mehringdammu, obavljeni su Obredi Velikoga petka. Pvi dio Obreda je pjevanje Muke po Ivanu. Potom je uslijedilo Ljubljenje križa a na koncu i Sveta pričest i završna molitva nakon koje se vjernici razilaze u tišini.

Obred Velikoga petka u crkvi svetog Bonifacija predvodio je i propovijedao fra Domagoj Volarević, mladi svećenik koji je na pripomoć u uskršnje dane, u Berlin došao iz Splita. Muku po Ivanu pjevali su župnik fra Edi Sokol (kao Isus), fra Domagoj Volarević (kao Evanđelist) te solisti i Zbor Hrvatske katoličke misije koji predvodi Matija Ćosić a glazbeno prati Ana Draganović.

U sažetoj propovijedi Fra Domagoj ja naznačio potrebu dostojanstvenog nošenja životnoga križa kojega svatko od  nas ima na ovaj ili onaj način, a na putu ka uskrsnuću.

IMG_1854U subotu je Bdijenje (i blagoslov jela) od 18 sati u crkvi svetog Bonifacija i u 18 i 23 sata u crkvi svetog Sebastiana na Weddingu. Mogućnost za ispovijed je u subotu (danas) od 11 do 12 sati u crkvi svetog Sebastiana. Za vrijeme misa (Bdijenje i Uskrs) neće biti ispovijedanja. U nedjelju i ponedjeljak mise su kao i obično nedjeljom.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments