PISANICA ISPRED DVORCA

tekst: Veleposlanstvo RH u Berlinu
foto: Zoologische Garten

imageBerlin/Velika uskrsna pisanica, dar Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije berlinskoj općini Charlottenburg-Wilmersdorf i ove je godine uoči Uskrsa izložena u Berlinu, na ulazu u dvorac Firedrichsfelde u Tierparku, jednom od dva berlinska zoološka vrta.

Uskrsnu pisanicu, visine 2,05 i širine 1,5 metara, maštovito su u maniri naivne umjetnosti oslikali podravski slikari Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček, a pisanica je gradu Berlinu svečano uručena povodom prošlogodišnjih uskrsnih blagdana.

Ovogodišnje prigodno izlaganje velike hrvatske uskrsne pisanice u Berlinu, veleposlanik Gordan Grlić Radman i direktor berlinskog Zoološkog vrta i Tierparka  dr. Andreas Knieriem iskoristili su kao povod za susret i upoznavanje u Tierparku.

Veleposlanik je direktoru i djelatnicima Zoološkog vrta prenio prigodne poklone predstavništva Podravke International Deutschland iz Münchena te je direktoru zahvalio na zauzimanju da svake godine uoči uskrsnih blagdana izloži ovaj lijepi primjerak hrvatske kulture i baštine na jednom od turistički najposjećenijih mjesta u Berlinu.

Veleposlanik Grlić Radman i direktor ZOO-a Knieriem zadržali su se u ugodnom razgovoru, u kojem su otvorili mogućnost nastavka suradnje Veleposlanstva i istaknutih turističkih berlinskih institucija kakav je ZOO (Aquarium) i Tierpark na zajedničkoj promociji i partnerstvu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments