LJUBAV NA PRVI KLEPET

Kazališna predstava o Malenoj i Klepetanu, rodama iz Slavonskog Broda

foto: Sonja Breljak
malenaZagreb/ Malena i Klepetan, slavonskobrodske rode o čijoj ljubavi smo svojevremeno pisali i mi na Hrvatskom glasu Berlin, bit će ovih dana otjelovljene i u kazališnoj predstavi,

Naime, scensko uprizorenje njihove ljubavi, naslova Malena i Klepetan-ljubav na prvi klepet,  za koju je tekst napisala Mirjana Pičuljan Štriga, bit će, u režiji Želimira Mesarića,  premijerno izvedena u četvrtak 26. travnja u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptica.

Kako se ističe o najavi, “priča je to o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja ispisana na temelju stvarnih događaja. Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica”,  stoji u najavi predstave.

Uloge Klepetana i Malene igraju Zoran Pribičević i Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.

Scenograf je Davor Antolić a kostimografkinja Danica Dedijer. Autor video projekcija je Tomislav Krajcer, a lutke je izradila Ana Sekulić. Skladatelj je Damir Šimunović, a koreograf Pravdan Devlahović.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments