U SUSRET VEČERAŠNJOJ PREMIJERI

Sopranistica Evelin Novak pjeva ulogu Mimi u La Boheme Ciacoma Puccinia

tekst i foto: Sonja Breljak
evelinZagreb/ –Europska zvijezda, berlinska primadona...takvim i sličnim epitetima oslovio je redom hrvatski tisak članicu berliske Državne opere, sopranisticu Evelin Novak, u brojnim natpisima i najvama premijere La Boheme u kojoj pjevajući ulogu Mimi, gostuje po prvi puta u hrvatskoj nacionalnoj kazališnoj kući.

Da je do ovog gostovanja i moglo doći raduje se kako Evelin Novak tako i njeni roditelji te sumještani iz Gornjeg Mihaljevca, Štirgova i Čakovca gdje je rođena, odrasla i školovana, koji na premijeru dolaze organizirano, u grupama. Konačno je to prigoda da vide i slušaju svoju Evelin nakon što je u Berlinu i drugdje ostvarila brojne glavne uloga i premijere. Samo u ovoj godini već je u Berlinu pjevala u tri premijerne izvedbe.

Gornje epitete, opće divljenje prelijepom glasu, mogu samo potvrditi. Miješaju se i s ponosom, dok pratim subotnju generalnu probu u HNK u Zagrebu.  Predivan, snažan sopran Evelin Novak ostvarit će na predstojećoj večerašnjoj premijeri, izvrsnu ulogu Mimi, jednostavne a pune emocija baš kakva je i sama glazbenica.

Drago mi je da pjevam u Zagrebu. Svojevrsna je to prigoda na taj način zahvaliti i mojim roditeljima koji me uvijek podržavaju, rekla je Evelin Novak, ističući i kako se uvjerila u izvanredan pjevački kvalitet hrvatskih kolegica i kolega.

Premijerna izvedba La Boheme Giacoma Puccinia je večeras, 23.04.  u 19 i 30 te u srijedu 25.04. u 19 i 30 u Hrvatskom nacionalnom kazalištu u Zagrebu.

evelin 1

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments