UOČI OPĆIH IZBORA U BOSNI I HERCEGOVINI

Informacije o načinu prijave za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine

DownloadBerlin/ Hrvatska katolička misija Berlin je u suradnji s diplomatskim predstavništvom Bosne i Hercegovine u Berlinu, tiskala sljedeće uputu vezane za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini

–  Opći izbori u BiH bit će održani 07.10.2018.godine. Za glasovanje izvan BiH možete se prijaviti do 24.07.2018.godine.

– Obrazac i informacije o prijavi za glasovanje izvan BiH možete dobiti i u sakrisitiji nakon sv. misa

– Za glasovanje izvan BiH se možete prijaviti ukoliko imate važeći identifikacijski dokument iz BiH (CIPS-ova osobna karta, putovnica ili vozačka dozvola). Za Vašu prijavu je potrebna preslika (kopija) bilo kojeg navedenog dokumenta i popunjen obrazac prijave

– Za glasovanje se možete prijaviti i ukoliko ne posjedujete važeći identifikacijski dokument iz BiH ili trenutno nemate prijavljeno prebivalište u BiH, ali ste imali prijavljeno prebivalište u BiH na popisu stanovništva 1991. godine ili nakon popisa iz 1991.godine. Za Vašu registraciju je potrebna preslika važećeg dokumenta iz zemlje u kojoj živite, uvjerenje o bh državljanstvu, ne starije od 6 mjeseci od dana prijave za glasovanje izvan BiH, i popunjen obrazac prijave

– Popunjen i potpisan obrazac prijave za glasovanje izvan BiH i presliku (kopiju) jednog od naprijed navedenih važećih dokumenata, možete predati i u SAKRISTIJI nakon sv. misa (druge mogućnosti: vidi na informativnom listiću)

– HKM će Vaše prijave za glasovanje, sa preslikom (kopijom) identifikacijskog dokumenta, dostaviti u Veleposlanstvo BiH u Berlinu, kako bi ih proslijedili Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

– Nedjeljom iza sv. mise u crkvi St. Sebastian možete od stručnih ljudi u sakristiji dobiti odgovore na Vaša pitanja i pomoć pri ispunjavanju obrasca. Ukoliko bude potrebno, možemo napraviti i kopiju Vašeg identifikacijskog dokumenta kojeg trebate priložiti uz ispunjeni obrazac.

– Za sva daljna pitanja možete se obratiti gospođi Slavici Horvat iz Veleposlanstva BiH u Berlinu, putem E-maila: slavica.horvat@mvp.gov.ba ili na broj telefona: 030/ 814 712 15.

Detaljnije informacije o prijavi, glasovanju i izborima u Bosni i Hercegovini, možete pronaći i na www.izbori.ba

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments