S VATRENIMA U POLUFINALU

tekst: Sonja Breljak
Berlin/ Bila  je to utakmica za pamćenje po uzbudljivoj, po nas srećom, dobroj završnici.

Eto, pobijedismo u nogometu, površinski najveću državu na svijetu s oko 150 milijuna stanovnika. Ono, simbolika: David protiv golijata. I to, domaćina Mundijala.

Dakle, Vatrene ćemo uskoro gledati u polufinalnom susretu protiv Engleske! Potom, ovisno o rezultatu borbe u polufinalu, u još jednom susretu, onom koji odlučuje o trećem mjestu ili onom finalnom, u borbi za prvaka svijeta.

Uz čestitke hrvatskoj nogometnoj vrsti i izborniku Daliću, prenosimo i prijedlog našeg čitatelja, suradnika i prijatelja, Ante Karačića, umjetnika iz Iserlohna u Njemačkoj.

Do sada sam uvijek bio suzdržano odmjeren i nikada nisam pogriješio. Sada si dajem slobodu da kažem: Engleze ćemo glat proći i vidimo se u finalu! I onda, kom` obojci kom` opanci. Ali postoji jedan uvjet koji će sigurno donijeti prevagu i donijeti sreću. Nogometni savez bi trebao pozvati na polufinalnu i finalnu utakmicu autora slogana “Vatreni” koji je ujedinio gotovo osam milijuna Hrvata u čitavom svijetu. Radi se o Josipu Prudeusu suradniku HGB i dugogodišnjem prijatelju pokojnog Emila Cipra i HGB i mene osobno.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Babić
Daniel Babić
5 years ago

Da, Jožu bi trebalo pozvati SVAKAKO!