VEČERAS JE KLAPSKA FEŠTA

piše: Sonja Breljak
mak festMakarska/ Hrvatski glas Berlin, kao jedan od medijskih pokrovitelja događaja, s velikim zadovoljstvom najavljuje, popularizira i promiče večerašnji, 14. po redu Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj.

Da će to biti još jedno izvrsno izdanje ove glazbene manifestacija najavio je i potvrdio, izvrsni koncert prošlogodišnjih pobjednika Festivala, klape Tramuntana iz Kraljevice, održan u okviru sinoćnje Noći Kalalarge u Makarskoj.

Kako smo na ovim stranicama već i pisali, pa i najavili i putem radio valova, u emisiji “Hrvatima izvan domovine” u programu Glasa Hrvatske HRT-a, u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Festivala klapa u Makarskoj, kojeg je pokroviteljica predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, nastupit će 11 klapa.

To su BONACA Šibenik, CONTRA Split, ČIOVO Trogir, KAMPANEL Zagreb, KAŠE Dubrovnik, KUMPANJI Blato na Korčuli, MARINETA Makarska, PUNTAMIKA Zadar, SPALATOS Split, SUBRENUM Župa dubrovačka i TRAMUNTANA Kraljevica.

Sa zadovoljstvom ćemo nastojati našim čitateljima, riječju i fotografijom  prenijeti i približiti barem dio atmosfere ove glazbene fešte u Makarskoj kao što smo to činili i prethodnih godina, duboko zainteresirani za glazbu i klapsko pjevanje kao dijela hrvatskog identiteta kroz koji i mladi treće generacije, rođeni u iseljeništvu, lakše uče hrvatski jezik i srcu blisko osjećaju hrvatsku glazbu i  hrvatsku kulturu.

14. po redu Festival klapa uz mandoline i gitare počinje večeras, petak 31.08. u 20:30 sati u Ljetnom kinu u Makarskoj.

danko-fest

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments