OSTATI NA PRAVOM PUTU

S godišnje skupštine SD Croatia Berlin

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/
 SD Croatia je održala godišnju, izvještajnu skupštinu u restoranu “Zur Wulle”. Bilo je zanimljivo poslušati izvještaje o radu ovog kluba koji ima čak 13 ekipa raznih generacija od juniora do seniora.

Uvodnu riječ, pozdrav i pogled na rad i budućnost kluba, izrekao je predsjednik Josip Begić, zadovoljan postignutim u godinu dana mandata te izražavajući ujedno i uvjerenje i očekivanja kako će SD Croatia i u budućnosti imati svoje prepoznatljivo lice i pronaći i ostati na pravom putu.

Potom su o radu svih 13 ekipa pojedinačno govorili Igor Čaktaš, dopredsjednik kluba, Zoran Babić, voditelj odjeljenja mladih te Slobodan Ćesić, voditelj futsal ekipe.

Vrijedan je rad svih ekipa (seniori, prva i druga momčad) i njihovih trenera bez obzira na mjesto koje zauzimaju na tabelama u svom rangu natjecanja. U ovom trenutku najbolju  poziciju ima  prva Croatijina ekipa koja 12 kola prije kraja prvenstva, drži prvo mjesto na tabeli i ima velike  šanse, nakon pet godina, ponovo ući u viši rang natjecanja, u Landesligu.

SD Croatia je nedavno dobila Večernjakovu domovnicu, proglašena je najpopularnijom amaterskom sportskom momčadi u Europi. Bili smo na dodjeli nagrade u Bad Homburgu, i osjetili smo kako drugi s nama traže kontakt i koliko  nas cijene. Ponekad se čini da se to više izražava  i pokazuje vani nego li što je to slučaj u Berlinu. Moramo imati na umu kako sve brzo prolazi, pa i mi, na kraju će ostati samo ime SD Croatia. Naše je da radimo na tome da ono vrijedno što smo preuzeli od drugih, i opstane, rekao je dopredsjednik Igor Čaktaš.

O radu s mladima i natjecanju mladih ekipa u skupinama A,B, C, D, E i F govorio je Zoran Babić. U trenutku, najbolju poziciju zauzima B momčad koja u Kreisligi ima prvo mjesto na tabeli i čijem se treneru Mariju Jurčeviću, Babić posebno zahvalio na trudu, radu i požrtvovnosti koja može biti drugima za primjer. U svim skupinama je okupljeno 84 djece i mladih. To traži trenerski angažman starijih i iskusnijih igrača od kojih mladi trebaju učiti. Taj veći angažman, kojeg prema riječima uprave Croatije, još uvijek u potpunosti nema, donio bi i odgovorajući kvalitet ekipama mladih i osigurao budućnost SD Crotia Berlin.

O rezultatima futsal ekipe, voditelj Slobodan Ćesić nije trošio puno riječi. Valja ih radije vidjeti na djelu i doći ove subote u dvoranu, gdje Croatia futsal igra u četvrtfinalu njemačkog Cupa 2013. godine. – Igrači su spremni, nestrpljivo očekuju susret. Imamo velike šanse, očekujemo pobjedu, odlazak na polufinale. To je naš cilj. a onda ćemo dalje vidjeti. Ja sam optimist, zaključio je Ćesić.

Četvrtfinalni susret se igra večeras u Cole Sportcentrum u Huttenwegu 41, s  početkom u 18 sati. Najbolja saobraćajna veza je: U-Bahn Oskar-Helene Heim.

Nakon što je  podneseno i kratko financijsko izvješće, predsjednik Begić je upoznao nazočne i s ovogodišnjim najznačajnijim terminima turnira. U Berlinu se uobičajeno igra Pfingst turnir, 18., 19, i 20. svibnja 2013.  a nakon toga i tradicionalni Turnir svetom Anti koji je po rasporedu 15. i 16. lipnja.

E, a onda se na skupštini počelo  razgovarati o detaljima nedavne zabave u povodu rođendana počasnog predsjednika Pere Kolobarića, sponzorstvu i osnivačima Croatije …jel bio ovaj ili onaj klub, ova ili ona osoba i ko ima manje ili veće zasluge za prošla vremena. Kako to ne donese nikakve korisne spoznaje i rezultate već više sve to bijaše  “igra gluhih telefona”, tu valja na ovom mjestu ponoviti rečenice …možda one malo  pomognu …dopredsjednika Čaktaša: –Na kraju će ostati samo ime SD Croatia. Naše je da radimo na tome da ono vrijedno što smo preuzeli od drugih, i opstane.

SD Croatiji zahvalismo da je nedavno našem izvjestitelju, Ivi Dorotiću, u povodu njegova rođendana, uručila priznanje i dres s potpisima igrača te poželjesmo klubu i dalje fer igru, dobre rezultate, puno mladih i mirnu budućnost.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments