VELIKI USPJEH I VELIKI GOVOR

I  njemački mediji odaju priznanje Luki Modriću nakon dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini prema izboru FIFE.

Posebno naglašavaju njegove nogometne vještine i uspjeh te skromni istup i veliki, emotivni govor u kojemu je odao priznanje kako konkurentima, tako i suigračima, trenerima, obitelji, navijačima, Realu, Hrvatskoj. I to trojezično, na engleskom, španjolskom i hrvatskom.

LUKA MODRIĆ:

Velika je čast i prelijep osjećaj stajati ovdje s ovim trofejom. Želim najprije čestitati  Mohamedu i Cristianu na velikoj sezoni, u budućnosti će oni opet imati priliku boriti se za ovu nagradu, u to sam uvjeren. Ovo nije samo moja nagrada, nego i nagrada i mog tima Real Madrida i mog tima hrvatske nogometne reprezentacije, svih trenera za koje sam igrao. Da nije njih, ovo ne bi bilo moguće. Također, da nije moje obitelji, bez njih ja ne bih bio takav igrač i osoba kakav jesam, oni su moje najbolje.

Hvala navijačima diljem svijeta na velikoj podršci i ljubavi koju mi pružaju, to mi puno znači. Hvala svima koji su glasali za mene. U ovom posebnom trenutku, želim zahvaliti i mom nogometnom idolu, hrvatskom kapetanu generacije 1998. koja je osvojila broncu na svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Bio je moja velika inspiracija a ovaj tim je nama dao vjerovanje da i mi u Rusiji možemo napraviti nešto veliko. Nadam se da i mi možemo biti takva inspiracija budućim generacijama. Ova nagrada pokazuje da mi svi možemo biti “najbolji”, da uz teški rad, zalaganje i vjerovanje  možemo ostvariti sve snove. 

Zatim se na španjolskom jeziku zahvalio svim kolegama, navijačima i prijateljima Real Madrida, a onda se prisutnima obratio i na hrvatskome jeziku:

“Volio bi pozdraviti moju Hrvatsku. Kakvo smo samo prekrasno ljeto imali. Hvala vam na predivnim emocijama, uživali smo. Hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam velike pozdrave.”

Čestitke, Luka!!!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
5 years ago

Čestitka Luka!!!

Luka Modrić je veliki čovjek i nogometaš
s veliki uspjehom,s velikim govorom i s velikim povjesnim delom. Za sve hrvatske građane i Hrvatsku.