VELIKI USPJEH I VELIKI GOVOR

I  njemački mediji odaju priznanje Luki Modriću nakon dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta u 2018. godini prema izboru FIFE.

Posebno naglašavaju njegove nogometne vještine i uspjeh te skromni istup i veliki, emotivni govor u kojemu je odao priznanje kako konkurentima, tako i suigračima, trenerima, obitelji, navijačima, Realu, Hrvatskoj. I to trojezično, na engleskom, španjolskom i hrvatskom.…

više

SVIMA PRUŽAM RUKU

prilog: Sonja Breljak
012Berlin/  Opraštajući na nedjeljenim misnim slavljima se od vjernika iz Hrvatske katoličke misije Berlin s kojima je kao dušobrižnik proveo sedamnaest i pol godina, fra Radoslav Tolić im je poručio sljedeće:

Prije 17 godina došao sam u ovu misiju Berlin, da budem dušobrižnik vama na raspolaanju. Evo, svemu u životu dođe kraj, pa i mome boravku među vama.

više

PREDSTAVLJANJE REGISTRA HRVATSKIH SUBJEKATA IZVAN RH

Iz periopćenja za medije

images_dogadanja_2018_02_180226-pozivZagreb/ – Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predstavit će na konferenciji za medije dana 25. rujna (utorak) s početkom u 10.30 sati, pilot projekt „REGISTAR HRVATSKIH SUBJEKATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE“. 

Konferencija za medije će se održati u dvorani Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske na III. katu (Trg hrvatskih velikana 6, Zagreb).

više

NEIĐI TI BAĆO NIKUD

Ivan Tumbas
Nejiđi, ovo je tvoja zemlja Baćo moj, Bačka!
Ravna, pomalo piskovita, crnicom obavita.
Ne ostavljaj cvrkut tica na njezinim granama,
Uranke Bunjevaca, sunčani miris polja.

Ti si naviko, Baćo moj, živit lipo ugazdovo.
Uvik ti je u glavi miris pečene rane,
Miris plodova zrili, sa ravnice i doljača naši.
Miris voćnjaka i vinograda, vina i rakije.…

više