POČELO JE, POČELO

U tijeku je Međunarodni likovno-literarni natječaj za djecu, naslova – “Duga” kojeg je i Hrvatski glas Berlin medijski pokrovitelj.

prilog: Ankica i Ante Karačić

IMG_8203Iserlohn/ Ako se po jutru dan poznaje, onda možemo reći za novi natječaj da očekujemo iznad prosječno učešće.

Počeli smo dobijati pisma nešto ranije nego uobičajeno. Među prvima smo dobili likovne i literarne radove iz OŠ Oroslavje od mentorice Ankice Šuk i iz OŠ. Mate Lovraka Zagreb od mentorice Bernadice Mazar (radovi na slici).

Očekujemo i povećanje broja zemalja u učešću. Očekujemo ove godine učešće iz Crne Gore, Perua a i još nekih zemalja iz Južne Amerike.

Katja Loncaric_DugogradU pismu iz Rijeke koje je stiglo ovih dana, između ostalog, piše:

Poštovana, u privitku Vam dostavljam originalne literarne i likovne radove djece za natječaj s temom “Duga”. Prijepisi i originalni likovni radovi će biti poslani poštom na adresu navedenu u natječaju.

Ovdje Vam dostavljam literarne i likovne radove jer su se djeca prema poticaju izražavala verbalno i vizualno, pri čemu nam se jedno i drugo nadopunjuju.

Suncana Arh_Doktor Dugic lijeci kricavitisObzirom da se radi o muzejskoj likovnoj radionici, djeca su navikla na takav način rada, pri kojem se priče iz kulturne baštine ili kreativne priče transponiraju u vizualne reprezentacije.

Naravno, za natječaj se kategorije mogu razdvojiti.

Srdačan pozdrav iz Rijeke,

Nina Licul, prof. Likovne kulture, voditeljica “Muzejskog malog ateljea” iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.”

Želimo Ankici i Anti Karačić, organizatorima ovog Međunarodnog likovno-literarnog natječaja, puno uspjeha i puno dječjih likovnih i literarnih radova!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments