USPJEŠAN NASTUP ANSAMBLA MARKO POLO

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

219Berlin/ Svi oni koji su odlučili subotnju večer odvojiti za Božićni koncert ansambla Marko Polo iz Zagreba, nisu se pokajali. Izvrsna glazba učinila je doživljaj adventa još ljepšim i svečanijim.

Ovaj koncert organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj, u želji i namjeri, kako je to rekao veleposlanik Gordan Grlić-Radman, da postane tradicionalan.

222Koncert je držan u crkvi Svetog Sebastiana, gdje je i sjedište Hrvatske katoličke misije Berlin a neposredno nakon Božićnog prijema u Veleposlanstvu (o čemu ćemo detaljnije izvijestiti tekstom i fotografijom) te su mu pored veleposlanika i njegove obitelji, nazočili i gosti iz Hrvatske, državni tajnik Zvonko Milas sa suradnicom Croatianom Orešković, generalni konzuli u Njemačkoj te predstavnici hrvatskih udruženja u Berlinu i Njemačkoj, kao i papinski nuncij Nikola Eterović. Crkva svetog Sebastiana bila je lijepo ispunjena i Hrvatima i Nijemcima.

Marko Polo je izveo niz hrvatskih renesansnih napjeva a posebno oduševio izvedbom domaćih božićnih pjesama te i dodatkom “Ave Maria” i “Tiha noć”.  I bio srdačno pozdravljen velikim, dugim  pljeskom. Veleposlanik i njegova supruga Marijana su na kraju glazbenim gostima iz Hrvatske darovali ruže a svi okupljeni, publika i izvođači i nakon koncerta su nastavili druženje uz kuhano, domaće vino i slatke fritule.

255Članovi sastava Marko Polo su: Barbara Suhodolčan, Martina Ožanić, Lea Baković, Elena Roce, Nataša Jović, Sonaj Gospodnetić, Mia Pleša, Danijela Biondić-Vidaković, Heda Gospodnetić, Stipe Sliško, Goran Grčić, Boris Klarić, Božo Vlaišić, Martin Feller, Lidija Ljubičić i Ema Stein. Dirigent je Ante Milić.

Ansambl Marko Polo je osnovan 2008. godine. Sastavljen je od profesionalnih glazbenika i školovanih pjevača. U deset godina postojanja imali su niz vrlo uspješnih nastupa u Hrvatskoj i van nje.

I ovo berlinsko gostovanje u organizaciji Veleposlantva RH u Njemačkoj, sasvim sigurno može se pribrojiti tom nizu uspješnih nastupa.

Marko Polo je ostavio izuzetno lijep dojam kod sviju koji su nazočili sinoćnjem božićnom koncertu u  berlinskoj crkvi svetog Sebastiana.

219

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments