ZAJEDNIČKO BOŽIĆNO SLAVLJE

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ 
Običaj je da mnoga Hrvatska društva ovdje u Njemačkoj organiziraju svoja božićna slavlja, na kojima sudjeluju članovi i prijatelji.

Tako su u Koblenzu u prošlu subotu 8. prosinca, zajedničko slavlje organizirali, ovdašnje Hrvatsko kulturno društvo, Hrvatsko njemačko društvo i Društvo prijatelja Koblenz-Varaždin.

U maloj dvorani crkve St Franziskus okupili su se članovi i prijatelji ovih triju društava u prijateljskom  ugođaju uz brojne vrste ukusnih kolača i kavu, a moglo se naći i drugih pića. Običaj je da svake godine organizaciju preuzme druga udruga ,ove godine je to Hrvatsko-njemačko društvo. Predsjednik Društva, Wolfgang Taubmann pozdravio je nezočne te iznio kratki opis njihova djelovanja.

-Posebno je pažnje vrijedna suradnja s Bedemom ljubavi iz Varaždina, preko kojih su pomagali brojnim obiteljima. Tu su se sklopila brojna prijateljstva, bilo bi lijepo kad bi se ta suradnja ponovo uspostavila, rekao je Taubmann. Zahvalio je ujedno svima na pomoći a posebno svojoj suradnici  Liljani Periša.

Nakon riječi predsjednika nastavljeno je  s glazbenim  nastupom  u kojemu su sudjelovali: Žana Dadić, Dominik Mršić, Elena Himmelsbach, Juana i Jean-Paul Schön a recitirale su predsjednica HKD Suzana Petrović i Rozvita Rašić.

Ovakva slavlja prilika su da se sretne neke drage osobe. Tako je bilo i ovom prigodom. Bilo je tu nekoliko bivših predsjednika društava  a među njima i Ivona Dončević poznati borac za Hrvatsku.  Iako već u godinama uvijek nazoči ovakvim slavljima na zadovoljstvo sviju. Prije su mnogobrojni  Hrvati  odlazili za Božić u svoj zavičaj. Danas su tu djeca i ostaje se ovdje u krugu obitelji, prijatelja, sa svojima. Ipak,  misli su negdje daleko u svojo jedinoj i nezaboravnoj Hrvatskoj

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments