GLAVNE ULOGE ZA EVELIN NOVAK I DAVIDA OŠTREKA

tekst i foto: Sonja Breljak
031Berlin/ Buran pljesak publike u potpuno ispunjenoj dvorani berlinske Staatsoper, te zadovoljstvo na licima glazbenika, pravi su pokazatelj uspješno izvedene predstave “Don  Giovanni”, drame u dva čina iz 1787. godine, na glazbu Wolfganga Amadeusa Mozarta i tekst Lorenza Da Pontea.

Nakon premijere iz 2012. godine, ovo je 27. izvedba ove predstave u kojoj sudjeluju glazbenici Staatskapelle Berlin i Orchesterakademie (bei der Staatskapelle Berlin) kojima je ravnao Lahav Shani, potom kor državne opere Berlin.

024Glavne uloge u predstavi pjevali su: Markus Werba (Don Giovanni), Evelin Novak (Donna Anna), Dovlet Nurgeldiyev (Don Ottavio), Reinhard Hagen (Komtur), Tara Erraufht ( Donna Elvira), David Oštrek (Leporello), Grigory Shkarupa (Masetto) i Narine Yeghiyan (Zerlina).

Intendant berlinske Staatsoper unten den Linden je Matthias Schultz. Glazbeni direktor je slavni Daniel Barenboim a direktor je Ronny Unganz.

Izuzetna je čast i zadovoljstvo u berlinskoj državnoj operi gledati predstavu u kojoj dvoje naših izvanrednih glazbenika nose i pjevaju (i to kako!!!) glavne uloge. Čestitke Evelin Novak i Davidu Oštreku!

Predstava Don Giovanni je ponovo na sceni Staatsoper 10.2 2019. godine u 18 sati i posljednji puta u ovoj  pjevačkoj sezoni, 12.02.2019 u 19 sati.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments