PREDSTAVLJEN HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK - Hrvatski Glas Berlin

PREDSTAVLJEN HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK

tekst: Ivek Milčec

korica-HIZ-2019_malaZagreb/ U četvrtak, 07. veljače og. u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu predstavljen je Hrvatski iseljenički zbornik 2019. godine.

Velika dvorana bila je gotovo dupkom puna a predstavljači Zbornika bili su prof. Božo Skoko i prof. Milan Bošnjak koji su govorili o pojedinim poglavljima ove vrijedne iseljeničke publikacije koja izlazi jednom godišnje već pune 64 godine.

U Zborniku se mogu pročitati mnogi itekako zanimljivi i vrijedni tekstovi intelektualaca iz domovinske i iseljene Hrvatske.

Da potsjetimao čitateljstvo na podatak da je sada već davne 1951. osnovana Matica iseljenika Hrvatske, koja danas nosi naziv Hrvatska matica iseljenika.

Moramo spomenuti da Zbornik već dugi niz godina (ako se ne varam 20) uređuje prof. Vesna Kukavica koja s velikom pažnjom pročita svaki prispjeli prilog a to je, mora se priznati, zaista ogroman posao.

Hrvatski iseljenički zbornik ima 434 stranice a tiskan je trojezično tj. na hrvatskome, engleskome i španjolskome jeziku.

Treba odati priznanje svima koji su učestvovali u ovome zaista velikom projektu što povezuje Hrvatsku i njezino iseljeništvo.

Na kraju predstavljanja prisutnima se obratila urednica Zbornika prof. Vesna Kukavica sa željom da publikacija nađe što više čitatelja, ali i suradnika iz domovine i iseljene Hrvatske.

Related Post

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of