USPJEŠNO “BUĐENJE” LJILJANE ĐALOK

tekst: Sonja Breljak
foto: Mladen Đalok
IMG_1626Stuttgart
/ U prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu je u netom prošli ponedjeljak, otvorena izložba portreta pod naslovom “Buđenje”, umjetnice Ljiljane Đalok iz Ulma.

Osim u djelima Ljiljane Đalok, ovom su prigodom posjetitelji mogli uživati  i u mini koncertu poznatog hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštovića te sopranistica mr. art. prof. Vesne Coufal Jaić i Leonarde Kavedžić. 

Poseban gost bio je slikar Krunislav Kavedžić.

IMG_1311Prigodom otvaranja ove druge po redu samostalne izložbe, autorica Ljiljana Đalok, rekla je, između ostalog i sljedeće:

Izuzetno sam počašćena što uz pomoć i podršku Generalnog Konzulata RH u Stuttgartu, imam ovakvu promociju.

Sretna sam da uz svoje radove imam priliku predstaviti i radove mog dragog gosta Krunislava Kavedžića, od kojeg sam puno naučila, koji me bodrio cijeli život i bio velika podrška u mom radu.

IMG_1569Mi se trudimo da svaki svoj slobodan trenutak radimo ono što volimo, da nešto stvaramo i nikad nismo odustali od umjetnosti jer je to nešto što nas obogaćuje i oplemenjuje.

U meni je od malena postojala želja da budem blizu umjetnosti, da mi to bude duhovna hrana i ne bih htjela da me ta želja ikad napusti.

Velika mi je čast što imam podršku od velikog umjetnika maestra Mateja Meštrovića koji je specijalno za ovu priliku skladao skladbu “Buđenje”, rekla je Ljiljana Đalok.

Ljiljana Đalok je rođena 1979.IMG_1488 (1) godine u Vojvodini. Školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost završila je u Osijeku. Tijekom školovanja, Ljiljana Đalok je otkrila strast ka crtanju portreta i u tom smjeru se i dalje usavršavala. Portrete najradije izrađuje u tehnici olovke i pastela. Umjetnica od 2015. godine živi u Ulmu. Članica je udruge Cro-Art.

Izložba portreta Ljiljane Đalok u Generalnom konzulatu RH u Stuttgartu ostaje  do kraja svibnja i može se pogledati od ponedjeljka do petka od 08:30 do 12:30 a četvrtkom i poslijepodne od 14:30 do 18:30 sati.

Generalni konzulat u Stuttgartu je na adresi: Generalnog konzulata RH u Stuttgartu na adresi: Liebenzeller Str 5, 70372 Stuttgart (Bad-Cannstatt).

IMG_1287 (2)

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments