LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG FOLKLORA

folZagreb/ Otvorene su prijave za Ljetnu školu hrvatskog folklora PJESME, GLAZBA I PLESOVI PANONSKOGA PODRUČJA koja se održava od 1. – 12. kolovoza 2019. u Zadru, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

PROGRAM: narodni plesovi, glazba i pjesme  Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

PREDAVAČI: Programski voditelj ŠHF jest prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić, Nenad Sudar, Katarina Horvatović, Goran Knežević, Katica Tomac, Kristina Benko Markovica, Slavica Moslavac, Mišo Šarošac, Miroslav Šilić, Antun Kotek, korepetitor.

MJESTO: Omladinski hostel Zadar u Boriku kraj Zadra. Dolazak 1. kolovoza odlazak 12. kolovoza 2019.

 CIJENA ŠKOLARINE: 600,00 KN ILI 80 EUR za polaznike izvan RH

CIJENA SMJEŠTAJA: 11 punih pansiona – 2.200,00 kn plus boravišna pristojba (5 kn do 29 godina i 10 kn za 29+ po danu)

POZIVNO PISMO

 PRIJAVA – ispunjenu prijavnicu poslati na folklor@matis.hr do 15. lipnja 2019.

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala. Pratite nas na www.matis.hr, a za više informacija na folklor@matis.hr

Mr .sc. Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments