HRVATSKA ZAJEDNICA BERLIN U PRIPREMI 35. OBLJETNICE

Od Karmen Meić, predsjednice Hrvatske zajednice Berlin potekla inicijativa za umrežavanje poduzetnica i osvježavanje članstva ovog udruženja

tekst: Sonja Breljak
IMG_7887 (1)Berlin
/ Svečanim programom i domjenkom, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin u subotu, 11. svibnja u 18 sati, obilježava i proslavlja svoj 35. rođendan.

Bit će tom prigodom dosta toga za ispričati o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti ovog udruženja, jedne od najvećih i najstarijih hrvatskih zajednica u Europi. Govorit će se riječima, slikom, pjesmom i plesom. Govorit će stariji ali i mladi koji su budućnost ovog društva.

Upravo u namjeri privući mlade i poduzetne ljude, Karmen Meić, predsjednica Hrvatske zajednice Berlin, poduzela je inicijativu za umrežavanje i povezivanja poduzetnih, uspješnih i kreativnih žena u Berlinu te povezivanje s takvom mrežom u svijetu.

Naime, svečanosti u Hrvatskoj zajednici u subotu, nazočit će i Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena u svijetu  te utemeljiteljica godišnje nagrade „Utjecajna hrvatska žena“ i „Buduća liderica“ koja upravo za ovu prigodu, dolazi iz Toronta.

Dan prije, u petak, predvođene Karmen Meić, grupu poduzetnih žena, budućih članica Mreže hrvatskih žena i Hrvatske zajednice Berlin, primit će i veleposlanik RH u Njemačkoj dr Gordan Grlić Radman.

Jedna je ovo od inicijativa kojom nova  predsjenice Hrvatske zajednice  pokušava osvježiti i oživjeti članstvo ovog udruženja. Pomoć poduzetnih hrvatskih žena Berlina i svijeta mogla bi biti poželjan i važan  korak naprijed.

Ideja vodilja za ovo umrežavanje žena bila mi je želja da potaknem mlađe ljude, da se aktiviraju, povežu. Pomislih da za početak umrežimo poduzetne, uspješne, kreativne žene koje će tako vidjeti i smisao njihova članstva u Hrvatskoj zajednici. Mi imamo uspješne i mlade znanstvenice, finacijske stručnjakinje, liječnice, dizajnerice… To umrežavanje će upravo na svečanosti u subotu doživjeti i svoju promociju. Želim da Zajednica dobije  novi polet, novi duh, svježinu. Činjenica je da mladi ljudi kad im ponudimo članstvo, pitaju: šta će meni Zajednica? A ja sam pitala njih: što vi možete dati Zajednici? I to je pravo pitanje. Jedan upitani je rekao da bi mogao nešto, drugi imaju druge izvrsnosti i najedanput se našlo ipak i onih  koji bi nešto i mogli i imali volje, učiniti kao članovi, rekla je između ostalog Karmen Meić, u jeku priprema za subotnje obilježavanje jubileja Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin koje se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj i kojoj će nazočiti brojni uzvanici, članovi Zajednice i prijatelji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments