RIJEČI SPAJAJU SVJETOVE

 “Riječi spajaju svjetove”, moto je ovogodišnjeg Sajma knjiga u Frankfurtu na kojemu će sudjelovati i Republika Hrvatska. Na tradicionalnoj literarnoj tribini na Hrvatskom štandu predstavit će se i Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden.

prilog: Ivica Košak

Wiesbaden/ U Frankfurtu se održava Međunarodni sajam knjiga od 19. do 23. listopada.

Hrvatska kulturna zajednica /Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu (HKZ/OMH-Wi) tradicionalno bilježi taj događaj kao priliku za upoznavanje kulture i književnosti.

Sajam knjiga u Frankfurtu najvažnije je svjetsko središnje mjesto književnosti.

Kao i prethodne godine, puno se nudi digitalno, ali  i izložbeni prostor je revitaliziran.

Nakon što se pretprošle godine najveći svjetski sajam knjiga morao prebaciti gotovo isključivo na digitalni prostor zbog pandemije korone, 74. izdanje ove manifestacije oslanja se na mješavinu događanja licem u lice na izložbenim prostorima i gradu, kao i digitalnoj te hibridnoj ponudi.

Članovi i prijatelji HKZ/OMH-Wi imati će priliku upoznati se, kako s novim radovima, tako i klasicima hrvatske književnosti i njihova odraza u svjetskoj literaturi.

Na tradicionalnoj literarnoj tribini HKZ/OMH-Wi na Hrvatskom štandu ovogodišnjeg Sajma knjiga u Frankfurtu – predstaviti će se u subotu, 22. listopada s početkom u 13:00 sati, aktualni rad i djelovanje našeg društva.


Više informacija o Frankfurtskom sajmu knjiga putem linka: https://www.buchmesse.de/.

 

4 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments