POVIJEST DUŠE KNJIŽEVNIKA

tekst i foto: Sonja Breljak
021Berlin/
U okviru Pola ure kulture, u organizaciji Hrvatskog glasa Berlin, a u suradnji sa Hrvatskom katoličkom misijom u čijoj dvorani je književna tribina održana, predstavljen je hrvatski književnik Bogdan Malešević.

Naime, Malešević je na svojevrsnoj turneji te je predstavljanje imao  u Beču, nakon Berlina će imati još četiri promocije u Njemačkoj a potom i u Švicarskoj.

Ugodno iznenađen i zadovoljan zanimanjem Hrvata u Berlinu na promociji održanoj u ponedjeljak uvečer, Bogdan Malešević je govorio o temama njegovih knjiga, časopisu Zlatno pero te njegovom spisateljskom i ljudskom putu na koji je potaknut Isusovom porukom i nakanom.

009Do sada je ovaj spisatelj napisao trideset i četiri  knjige, većinom duhovnog značaja, kao i nekoliko iz aktualne hrvatske situacije. Dosta knjiga je prevedeno na europske jezike, Rimski dnevnik” na talijanski, “Mala Terezija”, drama na francuski, “Međugorje:iz tame u Svjetlo” na engleski, „Posljednji sud Marije iz Montpelliera“, prevedena je na poljski jezik i očekuje se tiskanje u Poljskoj, “Dva svjedoka” na njemački.

-Dr Zdravko Tomac o knjizi Dva Svjedoka” Bogdana Maleševića, kaže: – Mislim da se radi o izuzetnom djelu, kakvog u zadnje vrijeme nismo imali prilike čitati u Hrvatskoj. Možda uopće nismo imali prilike u Hrvatskoj čitati takav roman, u kome se miješa sadašnjost, prošlost i budućnost, u kojem se istovremeno govori o realnosti hrvatskoj, balkanskoj, europskoj i svjetskoj, ali isto tako se kroz misterije, na jedan mističan način, govori o tome što će se dogoditi s ovim čovječanstvom i svima nama. Mislim da je knjiga s velikom umjetničkom snagom razobličila globalizam, i sve ono što nas muči. Autor ustvari, na umjetnički način, opisuje istu zbilju ateističko-hedonističkog svijeta, slično koju ja u svojoj knjizi kao politolog, i političar analiziram i opisujem. Autor smatra da se ljudi mogu ujediniti u Isusu, a ne protiv Isusa. I zato je ideja njegove knjige ekumenizam, da se Katolička i Pravoslavne crkve ujedine u Isusu, te da na taj način počnu stvarati jedno novo jedinstvo, nasuprot jedinstvu masona, Zvijeri, krupnog kapitala, globalizma, tajnih službi, koje čovjeka žele pretvoriti u jednu malu ciglicu: bespomoćno biće.

Sveobuhvatna je, široka i kompleksna misao i književni opus Bogdana Maleševića. Najbolje će nam se pojasniti i otvoriti kroz čitanje njegovih djela.- U njima je sve jasno i posloženo, treba ih pročitati, ustvrdio je tijekom berlinske promocije Adrian Stjepan Kostre, Maleševićev prijatelj iz mladih, zagrebačkih dana.

Nazočni na berlinskoj promociji slijedili su ovu poruku te su knjige Bogdana Maleševića ostale za čitanje i uspomenu u domovima berlinskih Hrvata.

Želimo Bogdanu Maleševiću uspješan nastavak promocije u Njemačkoj i Švicarskoj.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments