HRVATSKA NA DANU EUROPE

prilog: Goran Filipović

2019-Dan-Europe-02Luksemburg/ Treću godinu zaredom Hrvatsko društvo Luksemburg pripremilo je štand za proslavu Dana Europe ( 9. svibnja, op.u.) u Luksemburgu.

Unatoč kiši koja je padala veći dio dana Europsko selo, sačinjeno od 70 štandova svih europskih institucija i većine članica Europske unije, posjetio je veliki broj Luksemburžana i njihovih gostiju.

Hrvatski štand uredili su i predstavili posjetiteljima: Maja Broz Hafner, Anđelko Markulin, Bojan Vlahek, Ljubica Bukvić i Mirna Dundović.

2019-Dan-Europe-04Hrvatska turistička zajednica stavila je na raspolaganje mnoštvo postera, prospekata i turističkih karata te prekrasnih suvenira, što nam je omogućilo da tijekom cijelog dana možemo vrlo kompetentno odgovarati na pitanja posjetitelja štanda, ističu iz HDL-a. Sredstvima Veleposlanstva pribavljeni su vino i slatkiši hrvatskih proizvođača koji su kao nagrade uručivani sudionicima kviza o poznavanju Hrvatske.

Važno je reći kako su posjetitelji pokazali veliki interes za Lijepu našu, a neki će već ovog ljeta svoj ljetni odmor provesti u nekom od hrvatskih odredišta.

2019-Dan-Europe-07 (1)Vrijedni članova Hrvatskog društva Luksemburg ističu da im je bilo drago što su zainteresiranim posjetiteljima mogli pružiti dodatne informacije i materijale kako bi se što bolje proveli na predstojećim putovanjima.

Kao i svake godine, mnogi su na hrvatski štand došli samo kako bi kušali vrhunska hrvatska vina ili već dobro poznate Kraševe delicije.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments