U SUSRET JUBILEJU MISIJE

HKM Berlin obilježava i proslavlja u subotu i nedjelju, 50 godina postojanja

st-sebastian-slika5Berlin/ Primiče se vrhunac proslave zlatnog jubileja, pedesetgodišnjeg postojanja Hrvatske katoličke misije Berlin.

U organizaciji Župnog vijeća u subotu, 18. svibnja 2019. od 18.00 sati u rbb Großer Sendesaal, Masurenallee 8-14, 14057 Berlin bit će upriličena „Svečana akademija“ kulturno-umjetničkog karaktera na kojoj se očekuju brojni gosti iz Domovine.

S posebnom radošću isčekuje se susret s bivšim fratrima, časnim sestrama i nekadašnjim članovima misije koji danas žive u svim mogućim krajevima svijeta te će uoči proslave obljetnice posjetiti Berlin.

Raznolik trosatni program te večeri za koju više nema slobodnih mjesta, sadrži između ostalog nastupe folklornih ansambala i zborova HKM Berlin te će biti prikazane najznačajnije točke pedesetogodišnjeg rada misije.

Središnje svečano misno slavlje je u nedjelju, 19. svibnja 2019. u 11.30 sati u sjedištu Misije, crkvi sv. Sebastiana na Weddingu i predvodit će ga kardinal Vinko Puljić.

Nakon mise svi župljani su pozvani na zajedničko druženje uz pjesmu i roštilj.

Prema informacijama iz Župnog vijeća, pred kraj godine se očekuje i izdanje monografije u kojoj će biti obuhvaćena zbivanja cijelokupne jubilarne godine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments