PRELIJEPA PROMOCIJA “ŠAPATA KROZ VRIJEME”

tekst: Sonja Breljak
foto: Klub pisaca Dugo Selo i Sonja Breljak

dragi 4Dugo Selo/ U ugodnoj atmosferi brojnih zainteresiranih ljubitelja poezije, u Gradskoj knjižnici Dugo Selo, u život je odaslana prva zbirka poezije Dragice Šimić, naše suradnice u rubrici Povratak na rijeku i Poezija.

Večer je spontano i znalački vodio ravnatelj knjižnice i urednik “Šapata kroz vrijeme” Predrag Topić.

dragi 6O vremenu kad je i kad nije bila posvećena umjetnosti, poeziji, književnosti i slikarstvu kojim se ujedno bavi te je svojim uradcima ilustrirala svoju knjigu kao i njenu naslovnicu, poticajno je govorila autorica Dragica Šimić.

O poeziji, njenoj snazi i snazi ljudi koji se njome bave i uspijevaju se podići iz najtežih situacijia i voditi i druge za sobom,  o Dragici kao pjesnikinji i čovjeku, govorila je potpisnica ovih redaka, Sonja Breljak, urednica Hrvatskog glasa Berlin.

dragi 7Stihove je govorila sama autorica te  Sonja Breljak kao i autoričini prijatelji i članovi Kluba pisaca Dugo Selo: Ivanka Mamić, Ivana Budimčić, Ljiljana Katić, Vera Tomić, Želimir Novak, Dragan Mijatović, Bruno Šantek i  Zvonimir Nemet.

Glazbom je večer uljepšao mladi Marko Majić iz Glazbene škole Dugo Selo a pjesmama je lijep glazbeni okvir davala Ljiljana Katić, uz pomoć Dragana Mijatovića i Ivane Budimčić.

Ova ugodna večer nastavljena je lijepim druženjem a autorica je odmah potom dobila i prihvatila ponudu predstaviti se u nedjelju od 20 sati u radio emisiji “Igračka vjetrova” koju na postaji Radio Martin vodi Slavica Šarović.

dragi 5“Šapat kroz vrijeme”  ovim je uistinu imao lijep početni start u pjesnički i književni život a Dragica Šimić predivan poticaj nastaviti i dalje raditi na novim stihovma i promovirati one koji su našli svoje mjesto u ovoj prvoj zbirci.

Ukratko: predivna pjesnička večer i izvrsna promocija “Šapata kroz vrijeme” Dragice Šimić,  u Gradskoj knjižnici Dugo Selo!

dragi

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments