ŠIBENSKA PISMA U GOSTIMA

prilog: Goran Filipović
brodarica (1)Šibenskom klapskom pismom brojnim Hrvatima u Luksemburgu i njihovim prijateljima dočarana je atmosfera Dalmacije, ljeta i skorašnjih godišnjih odmora koje će mnogi provesti upravo na hrvatskoj obali.

Zasluge za to pripadaju popularnoj klapi „Brodarica“, čija dva člana žive u Luksemburgu, i koja je svojim bogatim repertoarom oduševila goste u prostoru lokala „The Base“ u gradskom predjelu Kockelscheuer.

Šibenčani okupljbrodarica (3)eni oko svojih „domaćina“ pjevača Nikole Sunjke i Veljka Beadera iskoristili su priliku kako bi razgledali znamenitosti Luxembourga, ali i obližnjeg belgijskog Arlona, gdje su također nastupili.

Osim poznatih klapskih hitova poput „Zora bila“, „Da te mogu pismom zvati“ i drugih, „Brodarica“ je izvela i svoje uspješnice:brodarica (2)„Korak“, „Najljepše su oči moje majke“, „Pravin se“ i „Ko bi te kleja“ s kojima su osvojili brojne nagrade na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. U nekoliko pjesama pridružila im se i gošća Anđela Zelić.

Posebnu zahvalu zaslužuju organizatori okupljeni oko Srećka Pecirepa, Tomislava Brkana i Mladena Lamze, kao i sponzori koji su na kraju gostovanja klape „Brodarica“ obećali novi susret, najkasnije iduće godine.

3 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments