SUSPENZIJA DIPLOMATKINJI - Hrvatski Glas Berlin

SUSPENZIJA DIPLOMATKINJI

grlic

Prva tajnica veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević suspendirana je u ponedjeljak i povučena s radnog mjesta nakon što su u medijima objavljeni komentari koje je pisala na svom Facebooku.

O ovom se skandalu  oglasio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazavši kako očekuju primjerene sankcije. Rekao je kako će predložiti službeničkom sudu disciplinsku mjeru protiv Mađarević.

Hrvatska dijeli europske vrijednosti, a rasizam, bilo kakvi oblici ksenofobije ili drugi oblici netolerancije, njima nije mjesto u službi diplomacije”, rekao je ministar.

Ona ima pravo na pravni postupak, odmah je pozvana u MVEP, danas je obavila razgovor s glavnim inspektorom, treba utvrditi činjenice, ne može se ništa preko koljena, mi smo demokratska država i MVEP podliježe zakonima o vanjskim poslovima, državnim službenicima i drugi podzakonski akti.

Utvrđene su činjenice koje nepobitno ukazuju na tešku povredu službeničke dužnosti, ali kako smo obvezni na postupak koji treba osuditi službenički sud gdje očekujemo, ali ne prejudiciramo odluku, očekujemo za takve teške povrede i sankcije, sutra ujutro ćemo uputiti zahtjev i zapisnik je napravljen. Kolegica je opozvana, mandat se prekida od trenutka kada započne postupak i ona je pod suspenzijom”, rekao je ministar Gordan Grlić Radman.

Related Post

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest

Ipak, nije bila diplomata,kako struka i nauka od nje zahtjeva, i to su posljedice koje su je zadesile.