OTVOREN NATJEČAJ ZA POTPORE ISELJENIČKIM ORGANIZACIJAMA

Zagreb/ Do 10. listopada 2019. godine otvoren je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske poziva ovim natječajem organizacije hrvatskog iseljeništva da se prijave za financijsku potporu programima/projektima čije aktivnosti pridonose zadovoljavanju javnih potreba i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim dokumentima Ureda.

Organizacije sukladno ovom Javnom natječaju mogu prijaviti programe/projekte u sljedećim prioritetnim područjima:

1. Razvoj organizacija hrvatskog iseljeništva (ulaganje u organizacijski razvoj i stabilizaciju organizacije, potpora izgradnji kapaciteta u svrhu daljnjeg djelovanja organizacije i obavljanja njene osnovne djelatnosti i dr.)

2. Kultura (očuvanje hrvatskog kulturnog stvaralaštva i baštine, poticanje kulturnih djelatnosti na hrvatskome jeziku te kulturno-umjetničkog amaterizma hrvatskih zajednica u iseljeništvu, nakladnička i izdavačka djelatnost u svrhu očuvanja hrvatskog jezika, kulture i identiteta, televizijske i radio emisije te internetski portali namijenjeni informiranju hrvatskog iseljeništva i dr.)

3. Obrazovanje i znanost (odgojni, obrazovni i znanstveni programi/projekti usmjereni na poduku, očuvanje i njegovanje hrvatskog jezika, sustavno istraživanje i proučavanje hrvatskog iseljeništva i dr.)

4. Sport (Sportske manifestacije, natjecanja i susreti od osobitog interesa za promociju sporta i sportske suradnje i dr.)

5. Turizam (programi/projekti i aktivnosti organizacija u svrhu promicanja hrvatskog turizma)

6. Ostala područja društvenih djelatnosti (programi/projekti i aktivnosti organizacija iz područja koja nisu utvrđena u prioritetnim područjima od 1 do 5 a od interesa su za očuvanje nacionalnog identiteta i jačanje odnosa izmedu iseljene i domovinske Hrvatske).

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom ili elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije do 10. listopada na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj.

Više i detaljnije o ovom Natječaju na stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments