LIKOVNA RADIONICA

tekst i foto: Ante Karačić
Essen/ 02.11.2019./  u prostorijama Nachhilfeschule TO ONE koju vodi Jakov Franjičević.

Danas je u Essenu započela s radom likovna radionica za našu djecu. Za početak je zamišljeno da se jednom mjesečno i to subotom, započne s radom. I to da svaki susret traje dva puna sata. To je odprilike vrijeme za koje djeca imaju punu koncentraciju.

Ideja a i organizacija je od Hrvatske matice za Rursko područje uz pomoć domaćina Jakova Franjičevića, voditelja škole TO ONE.

Škola se inače bavi pružanjem pomoći u učenju, djeci svih uzrasta i iz svih predmeta.

Radionicu će voditi slobodna umjetnica i likovna pedagoginja Ankica Karačić preko svoje radionice i ateljea CROART-ISERLOHN.

anteRadionica je zamišljena tako da su danas djeca prvi sat naslikali po jedan rad a nakon završetka jednoga ciklusa će ponovo uraditi rad pa ce se organizirati izložba i vidjeti šta su djeca i jesu li išta naučili.

Na kraju će uraditi i po jedan rad za novi natječaj na temu RIJEČ.

Matica hrvatska za Rurgebit je u poslijednjih 25 godina u stalnom konstantnom radu čime potvrđuje da je najvažnija krovna organizacija u NRW, naročito u Ruhrgebit. Matica se u posljednjih nekoliko godina programski sve više počela obraćati mladeži i djeci što će doprinijeti nastavku kontinuteta.

Važno je napomenuti da je Matica u posljednjih tri godine, krenula s literarnim natječajem za djecu iseljeništvu a i djecu iz domovine.Danas zapocet rad sa radionicom ce isto tako tome doprinjeti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments