U VELEBITU OPET VESELO

tekst i foto: Josip Mayer

stuttU stuttgartskom “HKSU ”Velebit”, na adresi Mercedes Str.23 Stuttgart- Bad-Cannstatt, bilo je u subotu,26.10.2019. godine, opet -veselo.

Nakon udobnog uređenja novih prostorija, u stuttgartskom Velebitu se, uz razne kulturne i sportske programe, u svom domu nastavlja opet glazba, pjesma, ples i veselje. Uz domaće jiće i piće, vrijedne domaćice, članice udruge stuttgartskog Velebita, ispekle su domaće, različite kolače.

Za  veselu glazbu i dobro razpoloženje pobrinuli su se već poznati trio glazbenika pod nazivom „Dijaspora band.“

Iduće zabavne večeri u „HKSU“ Velebit su: .

Proslava Martinja – 09.11.2019 god… Sveta Kata snijeg do vrata – 23.11.2019 god… 07.11.2019 god., proslava Nikolinja… 14.12.2019.  Zabavna večer… 31.12.2019 godine, upriličava se proslava Nove 2020. godine…18.01.2020 god, zabavljaju nas dva benda – Dijaspora bend i Stuttgartski dečki.

Najavljaju se i folklorne igre, nedjeljom  u 17 sati je proba folklora. Pa, tko voli nek izvoli, svi su dobro došli u generacijama, odraslih, starijih i mlađih osoba. Prijaviti se može direktno na društvenu upravu i kroz faceboock stranicu HKSU Velebit Stuttgart.

Zajedničku suradnju i razmjenu mišljenja si mnoge iseljeničke i domaće udruge žele. Hrvatskim iseljeničkim udrugama, društvima i zajednicama, koje posjeduju svoje vlastite prostorije ili ih dobiju u najam poput  „HKSU“ Velebit u Stuttgartu, njima je moguća bolja i čvršća suradnja, sa svim preostalim udrugima, društvima, Hrvatskim dopunskim školama, Katoličkim misijama i pojedincima.

Usudit ću se dodati, u hrvatskim iseljeničkim udrugama osim svojih društvenih i sportskih, te svih drugih gore navedenih radnih i suradničkih aktivnosti, pruža se također dobra dodatna prilika osim u pronalaženju novih članova, i za zajednička upoznavanja i druženje. Sklapaju se nova prijateljstva a ponekad netko pronađe i bračnog patnera za cijeli svoj život.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
4 years ago

Upravo mi idu opet,neke višenamjenske kuglice po glavi,pa dajem čitateljima HGB na razmišljanje.Vidimo i sami,da se mnoge hrvatske udruge zauzimaju sa velikim žarom.Kako i na koji način,okupiti,iseljeničku mladež, u hrvatske Domove,centre i klubske prostorije.Osim nogometa i drugih kulturnih i sportskih zbivanja.Se,to svodi na folklor.Što,je također svakako za pozdraviti.Pa,mi pada misao na pamet.Hrvatski domovi su preko dana,nekada i u večer,pusti,prazni i sami,nitko ih ne upotrebljava.Nebi,li se tu,upravo preko dana,uz znanost i visokoškolovanje i obrazovanje,moglo sa nekim novim programom.Uključiti i Hrvatske dopunske škole.Kako bi se upravo te,dnevno prazne prostorije,hrvatski iseljenički centri i domovi.Više kroz školske programe, uz učenje hrvatskog jezika,čitanje,pisanje,recitiranjem,igranje,vježbanje,plesanje,pjevanje,svirajući te koje… Read more »