“BROĐANI” IDU DALJE

Zavičajni klub “Brođani”  Berlin e.V. održao godišnju skupštinu

tekst i foto: Sonja Breljak

018Brelin/ Prvi sastanak, prva godišnja skupština bez, prije nešto više od dva mjeseca, preminulog predsjednika Ivana Bitunjca, svakako, nije prošla bez povišenih emocija među članovima Zavičajnog kluba “Brođani”. Razumljivo, dug i intenzivan zajednički humanitarni rad, organizacija bezbrojnih akcija, dogovori, razgovori, proslave, zabave, putovanja, sjećanja …sve to su neizbrisivi tragovi kojima pokojni Ivan, ostaje zauvijek, neodvojivim  dijelom svakog od članova i dijelom “Brođana” kao cjeline.

Skupštinu je vodila dopredsjednica kluba, Elizabeta Kopić. Podneseno je ovom prigodom izvješće o radu te izvješće rizničara za 2016. godinu u kojoj su “Brođani” organizirali dvije, uobičajene zabave “Veseli se Posavino” i “Slavoniju u srcu te nosim” te štand u vrijeme adventa. U 2016. godini su “Brođani” obilježili 25 godina humanitarnog djelovanja. Istovremeno su, na svečanosti u povodu Dana grada Slavonskog Broda, primili godišnju nagradu Priznanje Grada za svoje dugogodišnje aktivnosti na pomoći gradu i ljudima kao i na promociji grada.

Ovom prigodom su članovi “Brođana” zaključili da, poštujući tako i želju pokojnog Ivana, sa svojim djelovanjem i aktivnostima kluba nastavljaju i dalje. Na mjesto predsjednika neće biti nitko imenovan a klub će dalje funkcionirati, a to i Statut kluba omogućava,  s dosadašnjim upravnim odborom potvrđenim na tu funkciju u ožujku prošle godine: dopredsjednica Elizabeta Kopić, tajnica, Katica Rossenberg  i rizničar Dragan Kopić, te članovi Branka Prgić i Marina Bandov.

Razgovaralo se i diskutiralo općenito o budućnosti, aktivnostima i planu rada za 2017. godinu.  Zabava “Slavonijo u srcu te nosim” u desetom mjesecu, adventski štand, obilježavanje rođendana Dragutina Tadijanovića, dijelovi su aktivnosti “Brođana” čije će ostvarenje uskoro dobiti konkretnije obrise.

Skupština Zavičajnog kluba “Brođani” razmotrila je ovom prigodom i poziv Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, dobijen preko Veleposlanstva RH u Njemačkoj, a upućen zajednicama Hrvata u inozemstvu, za novi prijedlog odabira predstavnika u Savjet Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske jer dosadašnjem  sastavu Savjeta, uskoro istječe mandat. “Brođani” su donijeli odluku te kao kandidata za predstavnika u Savjetu predložili Sonju Breljak, o čemu će pismeno obrazloženje proslijediti Veleposlantvu RH a tim putem i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

016

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
6 years ago

Moja čestitka Brođaima za dosadašnja i daljnja humanitarana i društvea zalaganja.
Ako već nemamo Ministarstvo Iseljenika, povratnika i useljenika,
Vrlo dobar je izbor„Brođana“ na taj nači i odluka za sovog kandidata predstaviti, predstavnika u Savjetu predložiti Sonju Breljak. O čemu će se,naravo ako se Sonja sa time i složi, pismeno obrazloženje proslijediti Veleposlantvu RH a tim putem i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Stjepan Poljakovic
6 years ago

Pozdrav i podrška našim prijateljima u tuđini.