DRUGI ADVENT S HRVATSKOM NASTAVOM BERLIN

tekst i foto: Sonja Breljak
prir 1Berlin
/ Hrvatska nastava Berlin koju u ovoj  školskoj godini koordinira Boris Čolić, diplomirani profesor njemačkog jezika i književnosti zadužen za koordinacije Berlin/ Hamburg a u Berlinu sprovode učiteljice Snježana Klarić i Magdalena Došen, održala je tradicionalnu Božićnu priredbu u dvorani Hrvatske katoličke misije. U ime Veleposlanstva Republike Hrvatske priredbu je pratila Ivana Karanušić, diplomatska savjetnica.

prir 2 Poštovani roditelji, cijenjeni predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, Hrvatske katoličke misije, udruge roditelja, predstavnici hrvatke zajednice, kulturnih društava i medija, u ime Hrvatske nastave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, želimo vam srdačnu dobrodošlicu na ovogodišnju božićnu preiredbu za koju se nadamo da će vam se svidjeti.  Također se želimo zahvaliti na Vašem odazivu i svakom obliku podrške a posebice  našim vrijednim majkama koje su pripremile kolače i koje uz malu donaciju namijenjenu udruzi roditelja možete kušati i ponijeti i kućama. Vjerujemo da ćemo svi uživati u današnjem programu koji smo vam pripremili. Želimo vam ugodnu drugu adventsku nedjelju i  već unaprijed svima sretan Božić, rekla je na početku programa učiteljica Magdalena Došen.

Priredbu su potom u prvom dijelu vodile Marija Ćubrilo i Terezija Budimir a u drugom dijelu Lea Fabijanec i Mario Mlinar.

– Svake godine u ovo adventsko vrijeme zamisao nade i ljubavi u liku živoga, tek rođenoga Krista grije naša srca. Božić je pobjeda svjetla i sunca, potvrda univerzalnih vrijednosti obitelji i svetoga zajedništva i to je sadržaj kojeg ćemo danas slaviti, mi djeca, pjesmom, igrom, recitacijom na našem prekrasnom hrvatskom jeziku, rečeno je na početku.

A onda su zaredale recitacije, kratki razgovori, dijalozi, pjesmice, o Isusu, Božiću, o zimi, snijegu, pahuljama, o svemu što zaokuplja male dječje glavice. Bilo je lijepo slušati djecu koja su zasigurno u recitaciju i pjesme uložile vrijeme i trud koji su se na kraju lijepo isplatili i bili nagrađeni toplim pljeskom.

U izvedbama su sudjelovali: Ana Klišanin i Rebeka Klprirebaajić, Filip i Mateo Renić, Duje Škaro, Ivan Škaro, Maja Mikulić, Leona Wegener, Ivano Martinović, Toni i Stipe Spethman, Leo Horvat, Fabijan Martinović, Niko Marić, Marko Šušak, Nikola Jurić, Ivan Čolak, Roko Ramljak, Iva Nakić, Patricija Jerat, Melissa Štrtak, Tatjana Weber, Helena Štefanec, Doris Knezović,  Lana Habijanec, Luise Petrović. Kian Čabraja, Dea Crüwell, Barbara Pocrnja, Lea Stanić, Ante Zvonar,  Karmela Vuletić, Terezija Rapić, Katarina i Viktorija Dedić, Marjan Vuletić i Mateo Zvonar, Mila Ćosić i Marta Ćosić, Maja Marić i Mia Jurić.

Priredba je završila pjevanjem pjesme “Radujte se narodi”. A potom i podjelom slatkiša.

Obraćajući se svima na kraju priredbe a zahvaljujući i koordinatoru Borisu Čolići, učiteljica Magdalena Došen je rekla:

– Gospođa Snježana i ja smo ovdje došle nedavno, da nije bilo njega, mi zaista uopće ne bi znale kako da se snađemo. Ako ostaje koja čokolada viška daćemo je njemu! Dakle, ostanimo još malo u druženju i uz kolače, djeco sačekajte sad ćemo podijeliti svima čokolade, ne samo vama nego i vašoj maloj braći i sestrama koji će tek ići u Hrvatsku nastavu. Hvala vam!

Lijepa priredba Hrvatske nastave Berlin i dobar odaziv djece i roditelja donijeli su i lijep i prigodan ugođaj drugog adventa.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments