BEZVREMENSKI VOLONTERIZAM

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin
/ Prostor Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin u netom prošlu subotnju večer ispunili su brojni i veseli čestitari. Punio se stol sa slasticama i rastao broj darova i cvijeća. Na stolu najbližem ulaznim vratima čekale su već pripremeljene čaše za dobrodošlicu gostima. Na maloj pozornici blistao je okićeni bor a glazbenici, Tomislav i Dražen, već su uštimali svoje instrumente…

Opisana, gornja atmosfera dio je slavlja jednog rođendana. Pa, kako, zar toliko uzvanika i tako svečano? E,da, radi se o proslavi osamdesetog rođendana Zvonka Dužaića, dugogodišnjeg i aktivnog člana Hrvatske zajednice Berlin te člana Upravnog odbora Zajednice kojoj je predsjednica Karmen Meić.

Zvonko je želio pozvati sve svoje prijatelje pa se skupio lijepi broj i onih koji dugo nisu viđeni.

Bila je to ugodna, na trenutke vrlo dirljiva večer, uz lijepu, pa šaljivu  pjesmu, pripovijest o Zvonkovu životu, čestitke, bogatu trpezu, ples i zabavu.

Slavljenik je rođen prije osamdeset godina u Petrinji. U Berlinu živi od 1983. godine. Član Hrvatske zajednice Berlin je od 1997., dakle, pune 22 godine.

Zvonka susrećemo često. Bilo to na zabavama ili probama folklora ili  Vokalnog sastava Lastavice, Zvonko je tu, iza šanka, uljudan i ljubazan, odgovoran, upitan i topal. Pravi volonter i entuzijast, spreman podmetnuti leđa za zajedničko dobro i korist udruženja.

Sudeći prema Zvonku Dužaiću, volonterizam se ne da, ne priznaje godine.

Živio!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments