INVESTITORI ČEKAJU TRANSPARENTNOST

NJEMAČKA PREMIJERKA NA RAZGOVORIMA U ZAGREBU
Zagreb/
Njemačka premijerka  Angela Merkel je posjet regiji započela u Hrvatskoj. U Zagrebu je dočekana uz visoke državne počasti, a nakon Banskih dvora gdje se susrela s premijerkom Jadrankom Kosor, primio ju je u svom uredu na Pantovčaku i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Merkel je pohvalila Hrvatsku za velike napore i uspjeh koji je postigla na svom putu u Europsku uniju, te izrazila veliko zadovoljstvo što će Hrvatska uskoro postati 28 članica EU.
-Hrvatska je primjer da svaka zemlja u ovoj regiji može uspjeti i postati članicom Europske unije. Mi  to  i želimo. Ali za to se moraju ispuniti preduvjeti, a  jedan od preduvjeta Srbiji za članstvo u Europskoj uniji jest  – Kosovo.
Želimo da se odnosi među tim državama polako normaliziraju, da se uvjeti  života normaliziraju. Znate, ne možemo mi imati u EU zemlje koje, kad jedan dođe za stol drugi se diže i odlazi. To je nemoguće. Prema tome, moja poruka Beogradu u koji odlazim nakon Zagreba će biti slijedeća ‘gledajte u Hrvatsku, oni su uspjeli, a mi želimo da se i kod vas razvija mir, da napredujete, da se razvijate gospodarstveno i društveno i da sudjelujete u našem zajedničkom europskom tržištu, da dođete za naš stol! Ali, za to morate nešto i napraviti. Mi u Njemačkoj smo
duboko  uvjereni da Zapadni Balkan, dugoročno gledano, može osigurati jedan uspješan život, samo uz europsku perspektivu. Bonusa nema ni za koga i svi uvjeti moraju biti ispunjeni, to se može i napor se isplati …poručila je iz Zagreba Angela Merkel svim državama u regiji

Uz razgovore o regiji njemačka  kancelarka je u Zagrebu najviše razgovarala o  gospodarskoj suradnji Njemačke i Hrvatske, pogotovo o njemačkim investicijama koje su zadnjih godina vidno pale.
-Njemačka ima stalan interes za dobru gospodarsku suradnju s Hrvatskom ali natječaji moraju biti transparentni, a pravni okviri sigurni, to je Nijemcima važno i na to njemački investitori čekaju …bila je vrlo direktna i otvorena njemačka kancelarka u Zagrebu nakon kojeg je otputovala za Beograd gdje će se u utorak sastati sa srbijanskim političkim vodstvom.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Da sigurno je da investitori čekaju transparetnost..ali i dobru čvrsto patnersku..razvojnu snagu i volju..
Jer bez toga nam nema ono transparentno naslovno.

Josip Mayer
12 years ago

Angela Merkel svim državama u regiji

Uz razgovore o regiji njemačka kancelarka je u Zagrebu najviše razgovarala o gospodarskoj suradnji Njemačke i Hrvatske, pogotovo o njemačkim investicijama koje su zadnjih godina vidno pale.
-Njemačka ima stalan interes za dobru gospodarsku suradnju s Hrvatskom ali natječaji moraju biti transparentni, a pravni okviri sigurni, to je Nijemcima važno i na to njemački investitori čekaju …bila je vrlo direktna i otvorena njemačka kancelarka u Zagrebu
———————
Ovdje mi se nameće pitanje..vjerojatno i nekome drugome..
Zar si domaći poslovnu transparentnos u politici i gospodarstvu valjda ne žele…odnosno već odavno si žele.

Josip Mayer
12 years ago

E moj Ivane Dorotiću

to sam i sam već odavno prometio..prošlo je već preko deset godina..
zato sam počel sam pisati..Kak god znam.
Dobro je ipak da sad imamo Hrvatski Glas Berlin naravno i sve vas.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
12 years ago

Jednom mi je rekla , jedna ugledna novinarka iz SD, “E moj Ivo ti još uvijek nisi shvatio, da nađi urednici kao i političari trće oko vas onda kada vas trebaju, a kada vas više ne trebaju onda vas odgurnu.” Zato i ja naše političare ne biram već listić učinim neispravnim, a Slobodnu već mjesecima ne kupujem. Zašto bi ih kupovao, kada su arogantni i puni sebe. Pitajte ljude koji su bili na dodjeli Zlatnog Cvita u Grosskroetzenburgu u MIDASU pa ćete dobiti pravi odgovor-

Josip Mayer
12 years ago

Treba imati na umu i pameti

da je njemačka kancelarka Angela Merkel dobro podkovana u političkom i gospodarskom smislu.. ima i gorka iskustva svoje rodne zemlje i njezine prošlosti.
Hoće li je Kosor ili netko drugi moći pratiti..Izbori i vrijeme će svoje pokazati.

Josip Mayer
12 years ago

Onaj tko ju je slušao i pratio na HTV-u Merkel je otvoreno reklai napomenula.. dodatna spona i poveznica su upravo Hrvati koji žive i rade u Njemačkoj.. tu je vjerojatno mislila preko Hrvatskog iseljeništva sa Hrvatskom. O tome se malo tko želi izjasniti osim u sklopu izbora u politici.. Na taj način ni novinarstvo..kao da nema o čemu izvještavati..pa ispada da je hrvatsko iseljeništvo umjesto poslovna i gospodarska i turistička dodatna alternativa..mačji kašalj za Hrvatsku.