PRISTIŽU RADOVI

prilog: Sonja Breljak
natjecajIserlohn
/ U tijeku je Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost “, kojeg su inicijatori i organizatori naši umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić.

Natječaj je raspisan za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole ( iz Njemačke do 12. razreda).

Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin i Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole “Orašje” i Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar, Detalji o natječaju su pod ovim linkom. A o tijeku natječaja njegovi organizatori, bračni par Karačić, pišu nam sljedeće:

– Pisma s radovima polako stižu. Već imamo radove iz pet zemalja: Njemačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina,Vojvodina-Srbija. Imamo i jednu novu zemlju, 22. po redu ukupno gledajući dosadašnje ssudjelovanje. Svoje radove nam je poslala i mala Alenka Marušić iz Lime u dalekom Peruu. Alenka djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji  i klubu Dubrovnik Lima.

Samo naprijed, djeco, učitelji, škole! Još ima vremena. Rok za prijavu na natječaj je 15. veljače 2020. godine.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ante Karacic
Ante Karacic
4 years ago

Alenka ima 11 godina.Djed joj potjece iz Poreca.