PROMOVIRAN “TREPTAJ DUŠE”

prilog: Dragica Šimić
zvonimir 1Dugo Selo/ 21.2.2020. u prostorijama Glazbene škole Dugo Selo održana je promocija pete zbirke poezije Treptaj duše,  dugoselskog pjesnika Zvonimira Nemeta.

Ono po čemu je ova zbirka posebna i jedinstvena je što pjesnik pjeva u ženskom rodu. Avantura je započela prvom pjesmom takve vrste koja se zove Ja sam žena. Razumijevanje žene kao bića a posebno ljubavi koju kao božje stvorenje daruje pa i situacije u kojima se nalazi potekle su iz pera našeg Zvonimira Nemeta.

Zbirka bi se mogla okarakterizirati kao zbirka ljubavnih  stihova prepunih čežnje, samoće, ljubavnih nadanja i dozivanja.

Na 128 stranica pjesnik je pokazao da je otvorio dušu žene kao najljepši cvijet pokazujući koliko ljubavne čežnje ona krije i kako je ljubav univerzalna i jedinstvena kada se rađa u duši žene a pjesnik joj daje riječi i glas i pušta je da pjeva, ta  ljubav ima jedno univerzalno lice.

Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian se zahvalio pjesniku Zvonimiru Nemetu što je iz rodne Vojvodine došao baš u Dugo Selo i obogatio ovo mjesto svojim umjetničkim stvaralaštvom.

– Imati ćemo kome graditi spomenike u našem mjestu dok je pjesnika poput vas, zaključio je gradonačelnik i pročitao jednu pjesmu iz Zvonimirove zbirke.

Neke Zvonimirove pjesme su uglazbljene a izvodi ih tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo pod ravnanjem profesora i višestruko nagrađivanog skladatelja  Daria Cebića koji je nedavno nagrađen odlikovanjem Reda hrvatskog pletera od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Te i druge pjesme izveli su učenici Glazbene škole Dugo Selo.

zvonimirPoeziju su čitale Dragica Šimić dugoselska pjesnikinja, Ana Marija Šprihal pjesnikinja i novinarka Dugoselske kronike i gđa Vesna Bičanić.  Vesna Bičanić i njen suprug Zdenko Bičanić koji je stopostotni invalid Domovinskog rata  I tvrtka AKTIVA d.o.o. financirale su objavu ovog izdanja.

Posebno iznenađenje večeri bio je mladi recitatori Martin Knežević učenik 7-og razreda OŠ Ivan Benković koji je recitirao jednu od pjesama Zvonimira Baloga.

Promocija zbirke Treptaj duše prošla je u izvrsnoj atmosferi. Učesnicama su podijeljene ruže  i posjetitelji su se okrijepiti domjenkom u foajeu Glazbene škole.

Pjesniku Zvonimiru Nemetu želimo još puno uspjeha i da još jedna novopripremljena zbirka što prije razveseli obožavatelje poezije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments