BUDIMO ZAJEDNO, JEDNI ZA DRUGE

Hrvatska katolička misija Berlin: – Važne informacije za život zajednice

– Zbog problema s coronavirusom otkazane su sve misijske aktivnosti i sve mise s narodom najmanje narednih mjesec dana.

– Mi svećenici svete mise slavimo svakim radnim danom u 18.30 (osim subote). Prije toga u 18 sati je sveta krunica te petkom u korizmi Križni put. Nedjeljom svetu misu slavimo u 11.30 i na njima možete sudjelovati samo virtualno, u duhovnom zajedništvu i iz svojih domova!

– Utorkom je pobožnost 13 utoraka na čast svetog Ante.

– Sve aktualne informacije možete vidjeti na našoj internetskoj stranici ili FB grupi, a informacije ćemo davati i preko Youtube kanala ta vrijeme direktnog prijenosa. Možete nas nazvati i telefonski.

– Ovo je drugačija korizma i iskoristimo je plodonosno! Ovo vrijeme posvetite osobnoj i zajedničkoj molitvi, razmišljanju o otajstvu Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Bogu se okrenimo, krunicu molimo i predajmo u Božje ruke sebe, svoje živote, naše drage, društvo i cijeli svijet.

– Važna informacija za uskrsnu ispovijed: mi svećenici stojimo na raspolaganju za svetu ispovijed u našoj Misiji (Feldstr. 4, 13355 Berlin) ili odlaskom bolesnicima kući, u domove, bolnice, ali uz prethodnu telefonsku najavu.

– Svi oni koji kod sebe sumnjaju u coronavirus, dužni su i prema civilnom i Božjem zakonu biti disciplinirani, ograničiti svoje kretanje, ponašati se u skladu s preporukama i nemaju pravo zbog nekih svojih interesa i potreba ugrožavati nikoga. Posebno se odnosi na starije.

– Oni naši stariji koji ovdje nemaju nikoga, prepušteni su sebi i dobroti drugoga, neka nam se jave, ili, ako netko za takve zna da nam javi, da možemo organizirati volontere za pomoć takvima. U tome ćemo morati ozbiljno računati s ograničenjima kretanja, koja su zakonom regulirana

– Također, morat ćemo se svi pozabaviti ljudima koji će ostati bez posla u ova teška vremena, a tako vjerojatno i bez stana. Kad vidimo kakav i koliko broj je takvih, kakvo je stanje s njihovim prihodima, morat ćemo se organizirati i pokazati im svoju kršćansku solidarnost.

– Ovo je vrijeme kad ne smijemo živjeti samo za sebe, nego moramo pokazati naše zajedništvo, našu ljubav. Ako toga nemamo, daleko smo i od Boga i od svega onoga što kažemo da nam je sveto. To više nije nečije pravo ili dobra volja: to je dužnost svakog kršćanina! Ugledajmo se u medicinsko osoblje i sve koji se brinu o ugroženima i bolesnima te nadljudske napore koji ulažu! Poštujte ograničenja i štitimo jedni druge, ne zloupotrebljavajmo slobodu, jer njome ugrožavamo nečiji život, a na to nemamo pravo!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments