KRITIKA NJEMAČKOG MINISTRA

Berlin/ Ministar  vansjkih poslova SR Njemačke, Heiko Maas, oštro je kritizirao prijetnju predsjednika Donalda Trumpa da će upotrijebiti vojsku protiv demonstranata u Sjedinjenim Državama.

“Prijetnja nasiljem samo pokreće daljnje nasilje, rekao je Maas za njemački SPIEGEL. “Umjesto da dolijevamo ulje u vatru, moramo se pomiriti. Umjesto da se dijelimo, trebali bismo pokušati zatvoriti redove nasuprot radikalnim ekstremistima.”

Donald Trump je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Bijeloj kući pozvao gradonačelnike i guvernere da “stvore nadmoćnu prisutnost dok se nasilje ne prevlada”. U protivnom, on bi “rasporedio američku vojsku i brzo riješio problem za njih”.

Ljudi već danima demonstriraju protiv policijskog nasilja i rasizma u mnogim mjestima u Sjedinjenim Državama. Okidač je bila smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro u brutalnoj policijskoj akciji u Minneapolisu. To je izazvalo prosvjede u cijeloj zemlji, od kojih su se neki pretvorili u randale i nasilje – uključujući i u glavnom gradu Washingtonu.

Demokrati nikada ne smiju eskalirati – čak ni riječima “, kritizirao je Heiko Maas Trumpa i citirao aktivista za građanska prava Martina Luthera Kinga:

“Nepravda  na jednom mjestu prijeti pravdi na svakom drugom. Riječi Martina Luthera Kinga nisu izgubile na svojoj aktualnosti.”, rekao je između ostalog njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u izjavi za medije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments