KRITIKA NJEMAČKOG MINISTRA

Berlin/ Ministar  vansjkih poslova SR Njemačke, Heiko Maas, oštro je kritizirao prijetnju predsjednika Donalda Trumpa da će upotrijebiti vojsku protiv demonstranata u Sjedinjenim Državama.

“Prijetnja nasiljem samo pokreće daljnje nasilje, rekao je Maas za njemački SPIEGEL. “Umjesto da dolijevamo ulje u vatru, moramo se pomiriti. Umjesto da se dijelimo, trebali bismo pokušati zatvoriti redove nasuprot radikalnim ekstremistima.”

više

PROTIV KOGA ĆETE GLASATI

piše: Marija Juračić

Pita me zet protiv koga ću glasati. Iako mi se u prvi mah pitanje čini čudnim, ubrzo shvaćam da je ono sasvim logično.

Došlo je vrijeme da odlučimo koga ne želimo gledati na političkoj pozornici pa, baš poput stranačkih čelnika i njihovih analitičara, slažemo našu internu političku križaljku.

Ako želimo da ne pobijedi  krajnja desnica, moramo glasati za najširu ljevicu. Ako ne želimo pobjedu najšire ljevice, moramo glasati za umjerenu desnicu, ali bi se umjerena desnica nakon izbora mogla skompati s krajnjom desnicom pa smo opet na početku.…

više

FINANCIRANJE SVEUČILIŠTA U RH

tekst: Marko Jareb

Rektor jednog sveučilišta u RH kaže kako od države dobivaju samo 35 milijuna kuna godišnje i da je to mnogo manje u odnosu na druga sveučilišta.

Imaju 227 stalno zaposlenih djelatnika i više od 200 vanjskih suradnika. Studenti kojih je 4100, obrazuju se za 26 programa, uglavnom iz STEM područja. Nastava se izvodi u dva grada.…

više