POBJEDA HRVATSKE DEMOKRATKE ZAJEDNICE

Zagreb/ Prema posljednjim, privremenim i nepotpunim  podacima Državnog izbornog povjerenstva i obrađenih 99,39 posto biračkih mjesta, izlaznost na izborima za novi, deseti po redu Hrvatski sabor, iznosila je 46,81 % birača.

Prema podacima DIP-a, a prema glasovima birača, Hrvatskoj domokraciji zajednici pripada 66 mandata, Restart koaliciji 43 mandata, Domovinskom pokretu 15, Mostu 8, Možemo  6, Pametno 2, NS Reformistima 1 mandat.

Ovakva potpora većine birača za nas je ogromna obveza i svakoga dana iduće 4 godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javno zdravstvo i za jačanje institucija, ljudskih prava, manjinskih prava. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma koji baštini vrijednost HDZ-a, našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana jer smo u proteklim godinama postavili HDZ- na ono mjestu gdje ga je on oduvijek stavljao i želio. Zato znamo da smo na ispravnom putu. Zahvaljujem svim našim članicama i simpatizerima, svima koji su radili, svim Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasovali i tako poslali poruku svoje povezanosti s domovinom. Želim zahvaliti svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su nam pomogli u medijskom smislu, rekao je Andrej Plenković, između ostalog, u svom prvom obraćanju.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
3 years ago

Borba za život ide dalje.Nažalost mora se već sada ustanoviti.Ništa neće biti ni od ovih izbora,ako se politika svakodnevnog prepucavanja.Ne pretvori uz svoje udruge i društva,svako u svojim domenama,selektivno u svakodnevan marljivi stvaralački rad,društveno i pojedinačno.Za sve jednako dobro svojih grarđana.