POBJEDA HRVATSKE DEMOKRATKE ZAJEDNICE - Hrvatski Glas Berlin

POBJEDA HRVATSKE DEMOKRATKE ZAJEDNICE

Zagreb/ Prema posljednjim, privremenim i nepotpunim  podacima Državnog izbornog povjerenstva i obrađenih 99,39 posto biračkih mjesta, izlaznost na izborima za novi, deseti po redu Hrvatski sabor, iznosila je 46,81 % birača.

Prema podacima DIP-a, a prema glasovima birača, Hrvatskoj domokraciji zajednici pripada 66 mandata, Restart koaliciji 43 mandata, Domovinskom pokretu 15, Mostu 8, Možemo  6, Pametno 2, NS Reformistima 1 mandat.

Ovakva potpora većine birača za nas je ogromna obveza i svakoga dana iduće 4 godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javno zdravstvo i za jačanje institucija, ljudskih prava, manjinskih prava. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma koji baštini vrijednost HDZ-a, našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana jer smo u proteklim godinama postavili HDZ- na ono mjestu gdje ga je on oduvijek stavljao i želio. Zato znamo da smo na ispravnom putu. Zahvaljujem svim našim članicama i simpatizerima, svima koji su radili, svim Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasovali i tako poslali poruku svoje povezanosti s domovinom. Želim zahvaliti svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su nam pomogli u medijskom smislu, rekao je Andrej Plenković, između ostalog, u svom prvom obraćanju.

Related Post

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest
Josip Mayer

Borba za život ide dalje.Nažalost mora se već sada ustanoviti.Ništa neće biti ni od ovih izbora,ako se politika svakodnevnog prepucavanja.Ne pretvori uz svoje udruge i društva,svako u svojim domenama,selektivno u svakodnevan marljivi stvaralački rad,društveno i pojedinačno.Za sve jednako dobro svojih grarđana.