NOVA RUBRIKA ZA VELIKE I MALE

Kako smo već dugo godina suogranizatori i medijski pokrovitelji Likovno-literarnog natječaja kojeg organiziraju naši umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić u suradnji s Jadrankom Gradac iz Matice hrvatske za Ruhrgebiet, odlučili smo otvoriti novu rubriku naslova LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ ISERLOHN, kako bi i djeca, učitelji i škole lakše pronašle rezultate natjecanja, objave o temi novog natječaja kao i pročitati i pogledati nagrađene radove. 

prilog: Sonja Breljak

Beč-Iserlohn -Berlin/ Nakon što su nedavno objavljeni rezultati, najprije likovnog a onda i literarnog natječaja kojeg organiziraju naši umjetnici, Ankica i Ante Karačić u suradnji s Maticom hrvatskom za Ruhrgebiet, na adresu organizatora stiglo je, između ostalih brojnih pisama i poruka, i jedno pismo iz Beča kojeg je napisala Adrijana Markon Jurčić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, ispred Obzora- udruge za poticanje kreativnog razvoja, iz Beča.

U pismu, između ostalog,  stoji:

-Poštovana gospođo Gradac, poštovana gospođo Karačić,

najljepša Vam hvala na trudu, angažmanu i entuzijazmu! Mi smo mlada udruga – djelujemo tek tri godine, a djeca koja redovito polaze naš kreativni program učenja hrvatskog jezika u Beču već drugu godinu zaredom osvojila su 3. i sada 2. mjesto. Djeci i nama to puno znači.

Vjerojatno znate da se u austrijskim školama ne predaje hrvatski kao materinski jezik, nego BKS, pa nastava hrvatskog jezika ovisi o angažmanu hrvatskih udruga i teško dostupnom stručnom kadru.

Zato nam je jako važno to što Vi radite jer kada se djeca koja se ne obrazuju na materinskom jeziku ovim međunarodnim natječajem nađu u društvu djece iz hrvatskih škola, tada im je i domovina bliže, samopouzdanje im raste, kao i daljnja motivacija da nastave učiti hrvatski jezik.

S veseljem očekujemo digitalni zbornik i predlažemo da i ubuduće, ukoliko možete, omogućite da radovi budu dostupni i onima koji ne mogu fizički posjetiti izložbe.

Srdačno Vas pozdravljam i želim Vam još mnogo uspjeha u radu, piše prof. hrvatskog jezika i književnosti iz Beča, Adrijana Markon Jurčić.

Dirnuti i ponukani ovim lijepim pismom, porukom i prijedlogom, odlučismo, jer to smatramo sasvim potrebnim, otvoriti posebnu rubriku naslova LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ, u kojoj će škole, učitelji i brojni učenici i njihovi roditelji, pronalaziti uvjete i rokove novih natječaja, pratiti tijek natjecanja kao i imena nagrađenih. Sretno vam/nam bilo!

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments