TEMATSKO DOGAĐANJE HRVATSKOG FORUMA

Što nam rade naši u Makedoniji

tekst i foto: Marko Vidaček

Tetovo/ U organizaciji Hrvatskog ForumaMladi u pokretu,  25. srpnja u prostorijama IRZ-a u Tetovu održano  je događanje iz tri tematska dijela.

Najvažniji dio događanja obuhvatio je Povijesni razvoj Dubrovačke Republike, njezine karakteristike i najvažniji događaji njezina postojanja koji  je vodio dipl. povjesničar i koordinator HF-a Ljubiša Marković.

Drugi tematski dio bio je posvećen lokalnoj i područnoj samoupravi Hrvatske, s posebnim osvrtom na povijesni, kulturni i pravni aspekt hrvatskih županija, koji je moderirao glavni tajnik HF-a Marko Vidaček i dugogodišnji član Makedonsko-hrvatskog društva u Tetovu.

U trećem su dijelu sudionici, zajedno s članovima Kluba osnivača, održali proširenu sjednicu koja je osigurala konferencijski poziv s pravnim timom Foruma, gdje su raspravljali o statutarnim pitanjima i poboljšanjima u organizacijskom okruženju u interesu učinkovitije provedbe ciljeva.

Događanjima  su nazočili članovi Kluba osnivaća s predstavnicima Programskog vijeća gdje su bili ispoštovani zdravstveni protokoli i mjere.

Projekt  je održan uz potporu Središnjeg Državnog  ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

www.hr-forum .org

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments