IMENOVANJE KOJE JE ČAST I RADOST

Marija Kolak: “Radujem se odgovornosti koju mi je povjerio Sveti Otac”

tekst: Sonja Breljak

Berlin/ Vijest o tome kako je papa Franjo i jednu Hrvaticu, našu sugrađanku i članicu Hrvatske katoličke misije Berlin, Mariju Kolak, imenovao u ekonomsko vijeće Svete Stolice, prenijela je jučer Informativna katolička agencija (IKA), stranica Hrvatske katoličke misije Berlin, pa i mi.

Mariju Kolak poznajemo jako dobro, često smo pratili i dječji zbor dok ga je Marija vodila, često i zapjevali dok Marija svira  a jedna od njenih kćeri kod nas je vodila izvrsnu rubriku dnevničkh zapisa “Moji engleski dani”.

Čestitku Mariju Kolak na ovom iznimnom imenovanju izrazila je Hrvatska katolička misija Berlin:Čestitamo Mariji Kolak, sretni i ponosni što ju je Sveti Otac papa Franjo imenovao na tako uglednu i važnu funkciju. Bog blagoslovio nju i njezinu obitelj!” 

Učinio je to izjavom danom Hrvatskom glasu Berlin i voditelj Misije fra Zvonko Tolić , između ostalog i ovim riječima: “Zbog toga smo sretni i ponosni jer Marija je uza sve funkcije koja obnaša u svojim bankama, Volksbank i Raiffeisenbank, sačuvala  jednu skromnost što je nama jako važno. Sretni smo, ponosni i Bogu zahvalni za nju i za njezin život i molimo se Bogu da je podrži u zdravlju i da nam dugo živi i da nam dugo na toj funkciji ostane.”

Hrvatski glas Berlin čestitao je  Mariji Kolak na ovom velikom i vrijednom priznanju i javno a i osobno, uz pitanje o tome što ovo imenovanje za nju znači i kakve joj obaveze donosi?

Marija Kolak, finacijska stručnjakinja i voditeljica udruženja dvije banaka Volksbank i Raiffeisenbank, koju je ova vijest zatekla na odmoru u Hrvatskoj, odgovorila nam je sljedećom izjavom:

“Odlukom Svetog Oca imenovana sam na spomenutu funkciju. To mi je izuzetna i velika čast i radost. Budući da je vjera sastavni dio mog svjetonazora i života, a aktivno sam nastojala živjeti svoju vjeru te sudjelovati u životu naše Hrvatske katoličke misije Berlin, svojim angažmanom na spomenutoj funkciji želim pomoći mojoj Katoličkoj crkvi u poslovima u kojima sam kompetentna.  Vjerujem da ću svojim radom pomoći ugledu i općem dobru Crkve. Radujem se odgovornosti koju mi je povjerio Sveti Otac.”

Marija nam je otkrila i kako je saznala vijest o imenovanju te koje dužnosti ima Vijeće u koje je imenovana.

“Monsignore Brian Ferme (Secretary of Council of economy) me nazvao prošli tjedan osobno i obavijestio me o odluci Svetoga Oca. Dužnost cijeloga vijeća je nadzor nad financijskim aktivnostima Svete Stolice i Vatikana.”

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments